Antena 3 CNN Externe Ultima decizie a Sloveniei în cazul gardului de la granița cu Croația

Ultima decizie a Sloveniei în cazul gardului de la granița cu Croația

Ultima decizie a Sloveniei în cazul gardului de la granița cu Croația
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Ian 2016   •   22:55

Armata slovenă a început marți să demonteze mai multe secțiuni ale gardului de sârmă ghimpată instalat de-a lungul frontierei cu Croația pentru a-i opri pe migranți, care riscă să fie luat de apele în creștere ale unui râu, au informat mass-media locale, potrivit AFP.

Soldații sloveni au desfăcut între 200 și 300 de metri de gard în apropierea localităților Griblje și Dragatus, la aproximativ 110 kilometri sud de capitala Ljubljana, unde râul Kolpa a ieșit din matcă, amenințând să dărâme gardul care se întinde de-a lungul malurilor sale și care, de asemenea, riscă să devină o capcană pentru animale, a transmis agenția STA.

De la jumătatea lunii noiembrie, Slovenia a instalat peste 150 de kilometri de gard la frontiera cu Croația cu scopul de a împiedica un aflux necontrolat de migranți. Peste 400.000 dintre aceștia au tranzitat țara de la jumătatea lui octombrie îndreptându-se spre Austria și Germania.

Guvernul de la Ljubljana a anunțat luni că gardul va fi demontat în unele locuri unde debitul râului Kolpa este prea ridicat și va fi înlocuit în scurt timp cu o barieră mai rezistentă, făcută din panouri.

Gardul de sârmă ghimpată care se întinde de-a lungul frontierei a fost denunțat de apărători ai mediului atât din Slovenia cât și din Croația ca un pericol pentru animalele sălbatice.

×
Subiecte în articol: slovenia granita inundatii gard
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close