Antena 3 CNN Externe Specialiştii avertizează: Va fi secetă în Europa. SUA va fi devastată de uragane. Asia, distrusă de inundaţii

Specialiştii avertizează: Va fi secetă în Europa. SUA va fi devastată de uragane. Asia, distrusă de inundaţii

Specialiştii avertizează: Va fi secetă în Europa. SUA va fi devastată de uragane. Asia, distrusă de inundaţii
Sursa foto: Foto: contramanipulare.wordpress.com
14 Noi 2011   •   07:34

Previziunile specialiştilor care studiază evoluţia climei nu sună deloc bine.  Urmează secetă şi valuri de căldură în Europa, uragane devastatoare în SUA sau inundaţii în Asia. Temperatura medie pe Glob creşte chiar şi cu cinci grade, până la sfârşitul secolului. Iar asta vine la pachet cu fenomene meteorologice extreme.

Climatologii din toată lumea s-au pus de acord: încălzirea globală există. Şi sunt indicii că, până în anul 2100, temperatura medie pe Glob va creşte cu patru sau cinci grade celsius.

Această creştere vine împreună cu modificarea statisticii fenomenelor extreme. Adică inundaţii, caniculă, dar şi furtuni sau uragane devastatoare.

Sunt concluziile celui mai recent raport referitor la evoluţia climatică. În Europa, valurile de căldură care au făcut victime în anii trecuţi ar putea deveni obişnuinţă.

Cele mai afectate de încălzirea globală vor fi însă zonele care sunt deja vulnerabile: nordul Africii dar şi sudul şi sud-estul Asiei. În Africa, unde malnutriţia este deja o problemă, climatologii prevăd o accentuare a secetei. Iar asiaticii vor avea parte de furtuni tot mai violente, care vor cauza inundaţii.

Schimbarea climatică va afecta şi continentul american, unde uraganele vor creşte în intensitate, iar distrugerile ar putea fi tot mai mari. Climatologii spun că, pentru a contracara aceste fenomene, trebuie în primul rând reduse emisiile de carbon, direct responsabile pentru încălzirea globală.

La finalul lunii, specialiştii din toată lumea se vor întâlni în Africa de Sud, la conferinţa anuală ONU şi vor căuta soluţii pentru a reduce impactul acestor schimbări climatice.














×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close