Antena 3 CNN Externe Tensiuni etnice în Macedonia. 6 persoane au fost rănite şi 27 arestate în a doua zi de proteste violente la Skopje

Tensiuni etnice în Macedonia. 6 persoane au fost rănite şi 27 arestate în a doua zi de proteste violente la Skopje

Tensiuni etnice în Macedonia. 6 persoane au fost rănite şi 27 arestate în a doua zi de proteste violente la Skopje
21 Mai 2014   •   18:53

Cel puţin şase persoane au fost rănite şi alte 27 au fost arestate în Skopje, după a doua noapte de confruntări stradale provocate de uciderea unui adolescent într-una din suburbiile capitalei macedonene.

Poliţia a blocat accesul în cartierul Saraj, locuit în preponderenţă de etnici albanezi, pentru a preveni escaladarea violenţelor.

Mişcările ample de protest au izbucnit luni seară, după aresatrea unui suspect de 19 ani, minoritar albanez, pentru asasinarea unui băiat de 18 ani. Victima, care de-abia absolvise liceul, a fost ucisă în timp ce încerca să împiedice agresorul să fure o bicicletă din cartierul Gjorce Petrov.

Cetăţenii înfuriaţi de teribila crimă au ieşit pe străzi unde au spart ferestrele mai multor magazine şi au incendiat containerele de gunoi.

Pe timpul mişcărilor sociale de ieri seară, protestele au devenit mai violente şi au crescut în intensitate. Manifestanţii s-au răfuit cu forţele de ordine şi au aruncat cu pietre şi obiecte metalice în poliţiştii veniţi să aplaneze tensiunile stradale.

Mai mulţi agenţi au fost răniţi, autospecialele de poliţie au fost vandalizate, iar protestatarii au spart mai multe baruri şi magazine, care aparţin etnicilor albanezi.

×
Subiecte în articol: proteste violente
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close