Antena 3 CNN Externe Un avion militar ucrainean zbura pe acelaşi culoar cu MH17. Ruşii cer acum explicaţii

Un avion militar ucrainean zbura pe acelaşi culoar cu MH17. Ruşii cer acum explicaţii

Un avion militar ucrainean zbura pe acelaşi culoar cu MH17. Ruşii cer acum explicaţii
21 Iul 2014   •   17:03

Armata rusă a detectat un aparat ucrainean de luptă SU-25, care zbura foarte aproape de Boeing-ul MH17 în ziua catastrofei aviatice.
Kievul este acum nevoit să explice ce căuta avionul militar în preajma unei aeronave civile, transmite Ministerul rus al Apărării.

"Distanţa dintre cele două aparate era de 3-5 km. Potrivit radarelor noastre, aparatul militar a luat brusc altitudine", declară locotenent-general Andrey Kartopolov.

"Vrem să ştim de ce un avion de luptă zbura pe acelaşi culoar de zbor, aproape în acelaşi timp şi la acelaşi nivel, cu un avion civil de pasageri", a subliniat oficialul.

"Su-25 poate atinge o altitudine de 10 km, potrivit caracteristicilor sale de zbor. Este echipat cu rachete aer-aer R60 şi poate lovi cu precizie ţinte aflate la o distanţă maximă de 12 km", adaugă reprezentantul armatei ruse.

Potrivit acestuia, prezenţa avionului ucrainean de luptă poate fi confirmată de imgaginile capturate de centrul de control de la Rostov.
Totodată, oficialii ruşi cer omologilor americani să dea publicităţii imaginile şi fotografiile efectuate din spaţiu la ora tragediei.

×
Subiecte în articol: zborul MH17
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close