Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin RĂSPUNDE întrebărilor. Care este de fapt punctul de plecare al tragediei din Ucraina

Vladimir Putin RĂSPUNDE întrebărilor. Care este de fapt punctul de plecare al tragediei din Ucraina

Vladimir Putin RĂSPUNDE întrebărilor. Care este de fapt punctul de plecare al tragediei din Ucraina
de O.P.    |    02 Sep 2014   •   06:26

NATO este gata să aducă mii de soldaţi pe flancul estic al Alianţei. Organizaţia admite însă că va înfăptui acest lucru fără a crea baze permanente, pentru a nu încălca acordul cu Rusia.

Planul a fost, însă, catalogat drept "instigator" de către ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

În acest context deosebit de tensionat, Secretarul-general al Consiliului Europei va merge, astăzi, în Ucraina, pentru a discuta cu preşedintele Petro Poroşenko pe tema crizei din această ţară.

Trupele ucrainene s-au retras, din nou, de pe aeroportul din Luhansk după ce s-au confruntat cu tiruri de artilerie ale armatei ruse, susţine un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Un scenariu similar a avut loc şi în apropiere de Doneţk unde soldaţii ucraineni spun că s-au retras din calea tancurilor ruseşti. Acum, rebelii se îndreaptă spre Mariupol, un alt oraş important din regiunea Doneţk, situat pe malul Mării Azov.

În contextul crizei ucrainene, secretarul-general al NATO a declarat că organizaţia va pregăţi câteva mii de soldaţi care să răspundă rapid ameninţărilor. Şi asta fără a fi constituite baze permanente în ţările baltice.

Dacă în ultimele zile, preşedintele rus vorbea despre un nou stat în estul Ucrainei, Vladimir Putin acuză acum autorităţile de la Kiev că nu sunt deschise la dialog cu separatiştii proruşi.

VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei, dialog cu un jurnalist:
- Care este esenţa tragediei ce are loc acolo la acest moment?
- Cred că principalul motiv pentru asta este că actuala conducere de la Kiev nu doreşte să înceapă un dialog politic cu estul ţării sale.

Posibilitatea unei invazii ruse de amploare este privită cu îngrijorare în toată lumea, iar Uniunea Europeană pregăteşte o listă de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close