Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 16 decembrie: Metrorex a semnat contractul pentru magistrala spre Otopeni. Lucrările vor începe abia din 2013

Revista presei - 16 decembrie: Metrorex a semnat contractul pentru magistrala spre Otopeni. Lucrările vor începe abia din 2013

Revista presei - 16 decembrie: Metrorex a semnat contractul pentru magistrala spre Otopeni. Lucrările vor începe abia din 2013
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Dec 2011   •   10:15
Fin.ro: Metrorex a semnat contractul pentru magistrala spre Otopeni. Lucrările vor începe abia din 2013. Valoarea lucrărilor de construcţie a magistralei de metrou care va lega Capitala de Aeroportul de la Otopeni va fi de circa 800 milioane euro, iar magistrala va avea o lungime de 14 km, staţiile probabile fiind Pajura, Expoziţiei, Parc Herăstrau, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Băneasa Nord, Privighetorilor, Otopeni Sud, Otopeni Centru şi Aeroport Henri Coandă. Lucrările urmează să fie finalizate în 2017-2018.

România liberă: Cine face profit din munca deţinuţilor? Intermediarii folosesc forţă de muncă ieftină din penitenciare, dar o facturează dublu Companiei de Autostrăzi. Constructorii de autostrăzi din România folosesc forţă de muncă ieftină pusă la dispoziţie de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) la realizarea autostrăzilor. Puşcă­riile aşteaptă încasări de 1,5 milioane lei în acest an din prestaţiile efectuate de persoanele lipsite de libertate la realizarea autostrăzilor Constanţa-Cernavodă, Deva-Orăştie şi Arad-Timişoara.

Adevărul: Prima zi de penalizare pentru „regii asfaltului“. Începând de ieri, nefinalizarea la timp a lucrărilor pe autostrada Ploieşti-Moara Vlăsiei se lasă cu sancţiuni usturătoare pentru Euroconstruct şi PA&CO Internaţional. 15 decembrie a fost anunţată de mai multă vreme ca termen-limită pentru finalizarea construcţiei tronsonului Moara Vlăsiei - Ploieşti din viitoarea autostradă A3 Bucureşti - Braşov. Din cei 42,5 km ai acestui tronson doar 14 au fost finalizaţi.

Cotidianul: Ion Gonţea, prefectul de Braşov, de trei ori penal. Gonţea este unul dintre stăpânii auto-încoronaţi ai Braşovului şi, alături de primarul George Scripcaru, şeful său pe linie de partid. Gonţea jonglează după bunul-plac cu fondurile publice şi cu terenurile din zonă.

Wall-Street
: Ce spune fondatorul Fornetti despre intrarea companiei in insolvenţă. Fornetti România, companie care şi-a cerut săptămâna aceasta insolvenţa, îşi justifică decizia prin faptul că investiţia de 10 milioane euro realizată în automatizarea fabricii din Timişoara nu poate fi recuperată conform ritmului iniţial de creştere. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 90 mil. lei (21,5 mil. euro) şi pierderi de 2,8 mil. lei (670.000 euro). Fornetti este prezentă pe piaţa autohtonă din anul 2001.

Adevărul: Începe bătălia pentru desenarea colegiilor. Guvernul şi-a angajat răspunderea pe legea comasării alegerilor. Alegerile din 2008, primele desfăşurate în sistem uninominal, au dovedit cât de importantă este trasarea colegiilor. Prin urmare, partidele aflate la putere şi-au asigurat o majoritate clară în comisia care va face harta electorală.






×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close