Antena 3 CNN Politică Omul de casă al lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, a fost arestat

Omul de casă al lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, a fost arestat

Omul de casă al lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, a fost arestat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Feb 2015   •   18:26
Omul de casă al primarului Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, a fost arestat joi de Tribunalul Bucureşti.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis Constanţa, a fost arestat în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că a primit peste 2 milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.
 
Astăzi, procurorii au descins la Primăria Constanţa şi la mai multe firme apropiate lui Mazăre. Percheziţiile au durat aproape 11 ore.

Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme.
 
Radu Mazăre a declarat după ce a discutat cu procurorii că sunt verificate toate contractele încheiate începând cu 2007. 

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2013, Strutinsky a pretins şi primit sume de bani, de la reprezentantul unei societăţi comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. Constanţa. 
 
În schimb, el a promis că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contractele respective.
 
DNA mai arată în comunicat că banii au fost primiţi de Strutinsky în contul unor societăţi comerciale indicate de el, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentanţii acestor societăţi să falsifice mai multe contracte care să ateste operaţiuni cu caracter fictiv. În acest mod, banii au fost reintroduşi în circuitul civil, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
ANI a mai stabilit că primarul Radu Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecţie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile pentru susţinerea spectacolelor care au fost organizate cu ocazia evenimentului "Sărbători de Iarnă - Orăşelul Copiilor 2013", încheiat între Primăria Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL. Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fără TVA (aproximativ 4.580.000 de euro).
 
 

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close