Antena 3 CNN Actualitate Boc s-a plimbat cu elicopterul SRI alături de doi copii. Contravaloarea zborului, plătită de premier

Boc s-a plimbat cu elicopterul SRI alături de doi copii. Contravaloarea zborului, plătită de premier

Boc s-a plimbat cu elicopterul SRI alături de doi copii. Contravaloarea zborului, plătită de premier
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iul 2011   •   20:03

Premierul Emil Boc a revenit la Bucureşti, din vizita efectuată la Braşov, cu un elicopter al Serviciului Român de Informaţii (SRI). În aparatul de zbor se aflau, alături de şeful Guvernului, şi doi copii, fiica şi nepotul premierului. Purtătorul de cuvânt al Guvernului susţine că premierul a plătit personal contravaloarea transportului pentru cei doi copii.

Imagini prezentate de Realitatea TV îl arată pe premier în timp ce coboară dintr-un elicopter alături de doi copii, cu care ulterior s-a urcat în maşina din coloana oficială.

Premierul a participat la inaugurarea fabricii de componente aeronautice Premium Aerotec din Ghimbav, de unde a revenit în cursul după-amiezii.

 


Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Transportul, achitat de premier


Înainte de a pleca spre Braşov, şeful Guvernului a achitat către SRI contravaloarea transportului pentru cei doi copii, care au venit cu el de la Braşov la Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, citată de Mediafax.
   
Situaţia a fost "de aşa natură" că premierul a trebuit să călătorească împreună cu cei doi copii la întoarcere şi a achitat toate costurile, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Oficialul guvernamental nu a precizat dacă cei doi copii sunt fiica şi nepotul premierului.

Emil Boc a confirmat însă pentru Realitatea Tv că cei doi copii sunt fiica şi nepotul lui.  "La întoarcere, am luat cu mine pe fiica mea cea mică, Patricia, care se afla la socrii mei, şi alături de ea este şi nepoţelul meu, Tudor", a declarat premierul.

"Pentru transportul celor doi am plătit factura 1451, din data de 12 iulie, 2.130,60 lei, cu chitanţa 42555, sumă calculată de reprezentanţii SRI", a adăugat Emil Boc.
 


Boc: Puteam să nu plătesc pentru acest transport

Premierul a precizat că s-a grăbit spre Bucureşti, pentru a pregăti şedinţa Guvernului de miercuri, şi pentru a avea timp suficient în acest scop a optat pentru călătoria cu elicopterul.

"Puteam foarte bine să mă fac şi să nu plătesc acest transport, spunând "sunt membri ai familiei şi în general membrii familiei ştim bine că nu trebuie să plătească sau sunt scutiţi în principiu" ", a arătat premierul Boc.

Pentru a evita orice "discuţie publică", primul-ministru a declarat că a preferat să plătească transportul celor doi membri ai familiei sale.

Potrivit lui Emil Boc, legea de funcţionare a SRI permite asigurarea unor astfel de servicii şi altor persoane, care nu sunt demnitari.
   
"În temeiul art. 6, alineatul ultim, din Legea SRI, unde se poate face cerere contra cost, am achitat suma de bani aferentă plăţii celor doi minori care m-au însoţit, fiica cea mică şi nepoţelul. În cadrul unor misiuni oficiale, când un demnitar e prezent, chiar dacă puteam să spun că nu plătesc, am preferat, fără nici urmă de îndoială, să plătesc", a declarat Boc.

Anul trecut, nici preşedintele Traian Băsescu nu a avut răbdare să îndure aglomeraţia de pe DN1 şi a apelat la acelaşi elicopter.









×
Subiecte în articol: Emil Boc copii elicopter SRI
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close