Antena 3 CNN Actualitate Schimbările noului an şcolar: Preşcolarii vor avea catalog cu absenţe, iar camerele de supraveghere de la BAC vor prinde "urechi"

Schimbările noului an şcolar: Preşcolarii vor avea catalog cu absenţe, iar camerele de supraveghere de la BAC vor prinde "urechi"

Schimbările noului an şcolar: Preşcolarii vor avea catalog cu absenţe, iar camerele de supraveghere de la BAC vor prinde "urechi"
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Sep 2013   •   19:10

Şcoala începe pe 16 septembrie cu reguli noi. Şi pentru cei mari şi pentru cei mici. Celor mici li se vor număra absenţele şi vor fi evaluaţi naţional din doi în doi ani. Cei mari vor fi şi ei evaluaţi, mult mai aspru. Iar când vor ajunge la bacalaureat, nu trebuie să se audă nici musca în sala de examen. Camerele de supraveghere vor avea şi urechi.

La clasa pregătitoare, şefii din Educatie nu ştiau cât de mult chiulesc cei mici aşa că au introdus catalogul. La debutul în ciclul primar, elevii nu vor avea parte de manuale. Ministerul Educaţiei promite că în 2014 vor fi gata cele electronice. Şi, ca bonus, prichindeii vor avea şi varianta digitală a Abecedarului.

La clasele mai mari încep cele mai temute schimbări. Evaluările naţionale. 75 la sută din nota de admitere la liceu va fi reprezentată de aceste evaluări, în timp ce mediile din timpul şcolii vor conta doar 25 la sută.

In plus, la Bacalaureat, examenul va fi şi ascultat, nu doar filmat. Ministrul Educaţiei n-a avut timp să pună la punct un buget pentru microfoane. Dar până anul viitor, când se vor susţine probele scrise, aparatura audio se va monta acolo unde se poate.

Securitatea va fi completată de jandarmi sau poliţişti. Guvernul vrea să scape de contractele cu firmele de pază. Iar paznicii chiar nu se supără. Elevii nu sunt uşor de supravegheat.

Sursa: Observator

×
Subiecte în articol: an şcolar elevi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close