Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Severiano Ballesteros, cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a murit la 54 de ani

Severiano Ballesteros, cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a murit la 54 de ani

Severiano Ballesteros, cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a murit la 54 de ani
07 Mai 2011   •   14:28

Spaniolul Severiano Ballesteros, considerat cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 54 de ani, în locuinţa sa din Pedrena, nordul Spaniei. În urmă cu trei ani, lui Ballesteros i-a fost depistată o tumoră pe creier, de atunci suferind patru operaţii pentru îndepărtarea acesteia şi participând la mai multe şedinţe de chimioterapie.

 
Într-o declaraţie de presă, familia lui Ballesteros a mulţumit tuturor pentru sprijinul acordat şi a cerut „respect şi intimitate în această perioadă dificilă”. Fostul sportiv va fi înmormântat miercuri, în regiunea sa natală, Cantabria, acolo unde s-au decretat trei zile de doliu.
 
Severiano Ballesteros a câştigat în cariera sa 87 de titluri, printre care cinci turnee de Grand Slam şi tot atâtea succese în Ryder Cup alături de echipa Europei. 
 
Este o zi tristă. Am pierdut o sursă de inspiraţie, un geniu, un model, un erou şi un prieten. Seve a transformat golful european în ceea ce este astăzi”, a scris liderul mondial Lee Westwood pe contul său de Twitter, în timp ce Rafal Nadal şi-a prezentat şi el omagiile: „Seve este un model pentru toţi sportivii spanioli care au avut şansa să îl întâlnească şi să joace golf cu el”.
 
Un minut de reculegere în memoria lui Severiano Ballesteros va fi ţinut înaintea meciurilor din turul 3 al Openului Spaniol de la Barcelona care se vor desfăşura sâmbătă.

×
Subiecte în articol: golf deces Spania
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close