Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Kobe Bryant confirmă că ar putea juca în Italia

Kobe Bryant confirmă că ar putea juca în Italia

Kobe Bryant confirmă că ar putea juca în Italia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    29 Sep 2011   •   14:04

Kobe Bryant a confirmat zvonurile din ultima perioadă şi a spus că este „foarte probabil” să evolueze în Italia pe perioada lockout-ului din NBA.

Virtus Bologna i-a făcut mai multe oferte starului lui Los Angeles Lakers, iar Kobe a recunoscut acest lucru într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Este posibil să joc pentru Bologna, ar fi ca un vis pentru mine. Este o şansă despre care am discutat în ultimele câteva zile şi există o posibilitate foarte mare să se concretizeze, ccea ce reprezintă o veste bună pentru mine”, a declarat Bryant.

Oficialii clubului Virtus Bologna au informat The Associated Press că ultima ofertă pentru baschetbalistul de 33 de ani este de 2,5 milioane de dolari pentru 10 meciuri în 40 de zile, în perioada 9 octombrie-16 noiembrie. O astfel de înţelegere i-ar permite lui Kobe să revină la Lakers imediat după ce lockout-ul va lua sfârşit.

Bryant a petrecut câţiva ani buni în Italia, tatăl său, Joe Bryant, evoluând pentru cinci echipe din Cizmă între 1984 şi 1991.

Italia este ca o casă pentru mine, aici a început visul meu de a juca în NBA. Aici am învăţat lucrurile fundamentale ale jocului, am învăţat să arunc, să pasez şi să mă mişc fără minge. Toate aceste lucruri mi-au folosit când m-am întors în America, pentru că jucătorii de vârsta mea nu le ştiau. Ei se gândeau doar cum să sară mai sus şi să înscrie prin slam-dunk”, a explicat Kobe.

De cinci ori campion NBA şi prezent de 13 ori în All-Star Game, jucătorul celor de la Lakers a primit şi o ofertă de la Besiktas, precum şi din China, însă pare tot mai clar că Virtus Bologna este prima sa opţiune.

Este o mare onoare pentru mine să revin în Italia. Trebuie însă să aşteptăm şi să vedem ce se va întâmpla”, a mai precizat Bryant.

Virtus a câştigat de 15 ori titlul în Italia, ultima oară în 2001, an în care şi-a trecut în palmares şi cel de-al doilea succes în Euroligă.

×
Subiecte în articol: Kobe Bryant
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close