Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Brazilia este prima finalistă de la Cupa Confederaţiilor, după 2-1 cu Uruguay

Brazilia este prima finalistă de la Cupa Confederaţiilor, după 2-1 cu Uruguay

Brazilia este prima finalistă de la Cupa Confederaţiilor, după 2-1 cu Uruguay
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    27 Iun 2013   •   08:57

Brazilia este prima finalistă de la Cupa Confederaţiilor, în urma victoriei cu 2-1 pe care gazdele competiţiei au obţinut-o la Belo Horizonte în faţa Uruguayului, actuala campioană a Americii de Sud.

De această dată, starul Selecao nu a mai fost Neymar, marcator în fiecare din precedentele trei partide, ci Paulinho, mijlocaşul lui Corinthians înscriind golul decisiv cu patru minute înainte de sfârşitul timpului regulamentar.

Totuşi, noua vedeta a celor de la FC Barcelona s-a aflat la originea ambelor goluri ale echipei sale. Mai întâi, în minutul 41, şutul său din apropiere a fost respins de portarul uruguayenilor, Muslera, la Fred, care astfel a deschis scorul, pentru ca la reuşita lui Paulinho să ofere pasa decisivă, dintr-o lovitură de colţ.

Naţionala celestă ar fi putut obţine mai mult, deşi superioritatea gazdelor este confirmată de cifrele meciului (raportul posesiei a fost de 64%-36% în favoarea brazilienilor, iar cel al şuturilor pe poartă de 10-3), dar, în debutul partidei, la scorul de 0-0, Diego Forlan a ratat un penalty obţinut de Diego Lugano în urma unui duel cu David Luiz.

Oaspeţii au reuşit totuşi să înscrie, în minutul 48, atunci când Edinson Cavani a profitat de o serie de gafe incredibile în apărarea braziliană şi l-a învins pe Julio Cesar cu un şut la colţul lung. Golul lui Paulinho din final a năruit însă speranţele uruguayenilor pentru o calificare în ultimul act.

În finala Cupei Confederaţiilor, care se va disputa duminică, pe stadionul Maracana, Brazilia va juca împotriva câştigătoarei din cealaltă semifinală, Spania - Italia.

Reeditarea finalei Campionatului European din 2012 va avea loc joi seară, la Fortaleza.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close