Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra Giurgiu s-a calificat în premieră în finala Cupei României

Astra Giurgiu s-a calificat în premieră în finala Cupei României

Astra Giurgiu s-a calificat în premieră în finala Cupei României
de M.T.    |    17 Apr 2014   •   09:14

Golul marcat de Paul Papp în al patrulea minut de prelungire a adus Astrei Giurgiu prima calificare în finala Cupei României.

După 0-0 în meciul tur, Astra a câştigat cu 2-1 pe teren propriu în faţa celor de la Petrolul Ploieşti şi are şansa de a cuceri primul trofeu din istoria clubului.

Oaspeţii, câştigători ai competiţiei anul trecut, păreau să ia o opţiune importantă pentru calificare în minutul 22, atunci când Tamuz a deschis scorul cu o lovitură de cap din apropiere, după ce Albin a tras în transversală dintr-o lovitură liberă.

Ploieştenii şi-au păstrat avantajul până în al şaptelea minut din repriza secundă, atunci când Budescu a egalat cu o execuţie frumoasă din interiorul careului.

Chiar şi la acest rezultat, Petrolul era calificată în finală, dar, în al patrulea minut de prelungire, la ultima fază a meciului, Papp a adus victoria Astrei, după o fază suspectă de offside.

„Nu este numai meritul meu, este meritul tuturor. A fost ceva de nedescris când am văzut mingea că intră în poartă”, a spus fundaşul împrumutat de la Chievo Verona la finalul întâlnirii.

Dacă patronul Ioan Niculae a declarat că îşi doreşte ca Astra să joace cu Dinamo în ultimul act, tehnicianul giurgiuvenilor, Florin Marin nu are preferinţe, mulţumindu-se să spună că echipa sa este pregătită pentru orice adversar.

„Consider că am fost echipa mai bună şi ne-am calificat meritat. Jucătorii au dat dovadă de caracter, au jucat cu determinare şi agresivitate. Suntem pregătiţi pentru finală. Steaua e o echipă bună, e destul de greu ca Dinamo să se califice”, a spus fostul secund al naţionalei.

De cealaltă parte, antrenorul ploieştenilor, Răzvan Lucescu, consideră că un asemenea eşec este greu de digerat.

„Asta este viaţa, sunt momente neplăcute. E greu de acceptat o astfel de înfrângere, o astfel de ieşire din competiţie. Trebuia să evităm faultul din care am primit golul doi. Nu voi critica arbitrajul, dar dacă a fost offside la golul doi înseamnă că o echipă a fost aruncată din finală”, a afirmat Lucescu.

Returul celeilalte semifinale, Dinamo - Steaua, va avea loc joi. În prima manşă, roş-albaştrii au câştigat cu 5-2, rezultat care le oferă prima şansă la calificarea în ultimul act.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close