Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România remizează pe Naţional Arena cu Uruguay, scor 1-1

România remizează pe Naţional Arena cu Uruguay, scor 1-1

România remizează pe Naţional Arena cu Uruguay, scor 1-1
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    29 Feb 2012   •   22:42

Bogdan Stancu a înscris golul prin care România a anulat avantajul luat de naţionala Uruguayului în debutul întâlnirii de pe Naţional Arena, după reuşita lui Edinson Cavani, echipa lui Victor Piţurcă reuşind să obţină o remiză, scor 1-1, în faţa deţinătoarei Copei America şi ocupanta locului 4 la ultima ediţie a Cupei Mondiale.

 
După o primă repriză slabă, în care sud-americanii puteau primi şi o lovitură de la 11 metri, „tricolorii” au avut o evoluţie mult mai solidă în partea a doua, iar concluziile după acest amical sunt în cea mai mare parte pozitive, singurele momente neplăcute ale serii fiind oferite de incidentele din tribune, când mai mulţi spectatori care au protestat la adresa lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir s-au confruntat cu jandarmii. 
 
Partida a început cum nu se poate mai rău pentru România, care a primit gol la primul atac al uruguayenilor, în minutul 2, atunci când Ramirez a pătruns pe partea stângă şi a centrat pe jos la marginea careului, de unde Cavani a tras cu stângul, plasat, şi a deschis scorul. Reacţia elevilor lui Piţurcă nu s-a lăsat prea mult aşteptată, dar şuturile lui Mutu şi Torje au fost prea slabe pentru a-l bate pe Muslera.
 
Oaspeţii au continuat să fie mai periculoşi, iar Cavani a fost aproape să facă dubla în minutul 16, atacantul lui Napoli şutând în bară din apropiere, după o pasă a lui Luis Suarez. „Tricolorii” au răspuns în minutul 26, când Marius Niculae a lovit transversala din mijlocul careului dintr-o centrare inteligentă trimisă de Papp.
 
Cavani a continuat să fie principalul pericol la poarta lui Tătăruşanu, portarul Stelei blocând un şut slab al lui El Matador, înainte de a-l faulta clar în careu în minutul 37, însă arbitrul maghiar Viktor Kassai a lăsat inexplicabil jocul să continue în loc să dicteze penalty şi eliminare. Forlan a avut şi el şansa de a face 2-0, dar a tras peste, prima repriză încheindu-se cu mingea trimisă pe lângă de Pintilii de la 17 metri.
 
La pauză, Piţurcă i-a introdus pe teren pe Costin Lazăr, Bourceanu, Bogdan Stancu şi Marica, iar echipa României a arătat mult mai bine. Impactul noilor intraţi a fost imediat, Torje irosind incredibil ocazia egalării, după o pasă minunată a lui Lazăr, pentru ca în minutul 50, Stancu să-l învingă pe Muslera cu o splendidă lovitură de cap, centrarea fiind oferită de Torje.
 
Pe fondul schimbărilor din cele două echipe şi a ninsorii care a început să cadă, jocul a scăzut în intensitate, dar şi în aceste condiţii, „tricolorii” au continuat să aibă iniţiativa. Românii au fost la un pas de a trece în avantaj în minutul 65, când Stancu a păcălit pasul la offside al echipei lui Oscar Tabarez la pasa lui Bourceanu, însă nu a reuşit să trimită pe lângă Muslera, care a respins cu piciorul.
 
Cu un sfert de oră înainte de final, Mutu a avut o bună oportunitate de a marca golul prin care ar fi egalat recordul de goluri pentru echipa naţională deţinut de Hagi, pentru ca ultimul moment important al întâlnirii să-l aibă ca protagonist pe Torje, fostul dinamovist şutând puţin pe lângă din marginea careului.
 
România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, D.Goian, Latovlevici (Găman 61) - I. Neagu (C. Lazăr 46), Pintilii (Bourceanu 46) - Torje, Mutu (Tănase 75), D. Niculae (Stancu 46) - M. Niculae (Marica 46)
 
Uruguay: Muslera - Maxi Pereira (Fucile 46), Lugano, Godin, Caceres - Rios (Eguren 77), Gargano (A. Gonzalez 68), Ramires - Forlan - Suarez, Cavani (Abreu 60).

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close