Antena 3 CNN Sport Off Sport Mihai Neşu va înfiinţa o fundaţie în România pentru ajutorarea copiilor cu handicap fizic

Mihai Neşu va înfiinţa o fundaţie în România pentru ajutorarea copiilor cu handicap fizic

Mihai Neşu va înfiinţa o fundaţie în România pentru ajutorarea copiilor cu handicap fizic
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Ian 2012   •   20:53

Mihai Neşu a învăţat că atunci când nu poţi mânca singur, când nu te poţi îmbrăca singur, ai nevoie de ajutorul celor din jur.  Acum, fostul internaţional, vrea să-i ajute pe copiii cu handicap din România. Luni, la Utrecht, alături de toată echipa, a prezentant proiectul fundaţiei care îi va purta numele. Trimisul special al Observatorului, Ioana Răduca, a aflat ce planuri de viitor are Mihai Neşu.

După şase luni petrecute în spital, Mihai Neşu a venit, luni, la conferinţa de presă în scaun cu rotile. Acum, îl poate controla singur. Îşi mişcă mâna stângă şi a început să o simtă pe cea dreaptă. Suferinţele prin care a trecut şi-au pus amprenta pe chipul său. Dar nu a uitat să zâmbească. A trecut pe culoarele clădirii însoţit de zeci de oameni, toţi dornici să afle de la el cum se simte.

În spatele lui Mihai, s-au aflat mereu foştii colegi de echipă, care i-au fost aproape în tot acest timp. Printre ei, şi fotbalistul de care s-a lovit, Alje Schut.

Colegii, familia şi prietenii i-au dat putere să meargă mai departe. Chair dacă au fost momente în care a vrut să renunţe la recuperare.

Pe 10 mai, după ce s-a ciocnit de un coechipier la un antrenament, românul şi-a fisurat o vertebră cervicală şi a paralizat de la gât în jos. Ca  să meargă din nou are nevoie de toată priceperea medicilor şi de o minune. Însă, Mihai are încredere că se va recupera în totalitate.

Azi, Mihai Neşu a dat încă o lecţie: de omenie. A lansat proiectul fundaţiei care va avea grijă de cei care nu se pot ajuta singuri.

Neşu nu se va întoarce în ţară. În Olanda, a găsit tot sprijinul de care a avut nevoie. 
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close