Antena 3 CNN Externe Alegerile prezidenţiale din România, în presa internaţională

Alegerile prezidenţiale din România, în presa internaţională

Alegerile prezidenţiale din România, în presa internaţională
Sursa foto: captura BBC
22 Noi 2009   •   08:39

Începerea alegerilor prezidenţiale din România a fost semnalată de publicaţiile internaţionale. Alegerea unui nou preşedinte este esenţială pentru redresarea economiei, dar şi a crizei guvernamentale, scrie presa din străinătate.

Potrivit AFP, România se confruntă cu o criză deosebit de gravă care nu poate fi rezolvată decât prin restabilirea echilibrului polititic. France Press scrie că în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale este organizat şi un referendum şi că rata de participare la alegeri ar putea rămâne sub 50 %.

Le Monde precizează că România a fost cuprinsă, în ultimele săptămâni, de ?febra electorală?. Campania electorală a fost clasificată de jurnaliştii francezi drept cea mai dură din ultimii 20 de ani, fiind presarată cu numeroase lovituri sub centură.


Jurnaliştii Euronews consideră că acestea sunt cele mai importante alegeri prezidenţiale din România de la căderea comunismului.

Agenţia chineză Xinhua aminteşte despre dezbaterea electorală de vineri dintre principalii candidaţi la preşedinţie, dar şi despre criza politică cu care se confruntă ţara noastră.


BBC News anunţă că acestea sunt primele alegeri prezidenţiale de când România a devenit membru UE, în ianuarie 2007. Analiştii politici speră ca acest scrutin să pună capăt crizei politice cu care s-a confruntat ţara noastră.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presa BBC AFP alegeri prezidentiale
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close