Antena 3 CNN Externe Gaza: Două rachete au lovit sudul Israelului. Acordul de pace ar putea fi amânat

Gaza: Două rachete au lovit sudul Israelului. Acordul de pace ar putea fi amânat

Gaza: Două rachete au lovit sudul Israelului. Acordul de pace ar putea fi amânat
Sursa foto: rachete gaza
09 Feb 2009   •   00:36

Două rachete trase de militanţii palestinieni au lovit sudul Israelului duminică, au declarat surse militare israeliene. În acest fel se încalcă din nou armistiţiul informal chiar în momentul în care Israel şi Hamas păreau a se apropia de un armistiţiu de încetare a focului pe termen lung, cu două zile înainte de alegerile din statul evreu. Oricum reprezentantul Hamas din Liban, Osama Hamadan, a declarat că negocierile vor continua marţi şi miercuri la Cairo.
?Cred că este mai logic să discutăm chestiunea armistiţiului cu un nou guvern israelian, în loc de a o face cu unul care va pleca în câteva ore?, declara el la postul libanez de televiziune ANB, deşi noul guvern al partenerilor de dialog nu se va instala mai devreme de câteva săptămâni.
Israel a pus capăt unilateral ofensivei din Fâşia Gaza, prin care se dorea oprirea bombardamentelor Hamas.
În vreme ce Egipt încerca să medieze o încetare a focului pe termen lung, violenţe sporadice au continuat să submineze eforturile acestuia. Într-o serie de atacuri separate, rachete palestiniene au lovit oraşele Nir Am şi Ashkelon. Nu au fost raportate victime, dar s-a raportat distrugerea unor maşini şi clădiri.
Cum se apropie alegerile în Israel, ambele părţi păreau a se grăbi să semneze un acord. Israelul doreşte încetarea atacurilor de către militanţii Hamas, oprirea contrabandei din Gaza şi eliberarea unui soldat ţinut ostatic de doi ani şi jumătate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close