Antena 3 CNN Externe Revista presei. Economia SUA nu progresează suficient de repede. Străinii, sfătuiţi să nu îşi bage nasul în Amazon. Gazprom în războiul gazelor

Revista presei. Economia SUA nu progresează suficient de repede. Străinii, sfătuiţi să nu îşi bage nasul în Amazon. Gazprom în războiul gazelor

Revista presei. Economia SUA nu progresează suficient de repede. Străinii, sfătuiţi să nu îşi bage nasul în Amazon. Gazprom în războiul gazelor
23 Iun 2010   •   04:49

 Obama: Economia nu progresează suficient de repede

 

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama aprecia că economia americană nu progresează suficient de repede, aşa cum doreşte guvernul său.

 ?Am văzut cinci luni consecutive de creştere a locurilor de muncă şi dezvoltare economică, cu crearea a peste jumătate de milion de slujbe în sectorul privat . Dar economia nu progresează suficient de repede aşa cum dorim noi?, a declarat Obama într-o conferinţă de presă la Casa Albă, citat de Herald Sun .

 Înaintea lui Obama, secretarul Trezoreriei Timothy Geithner a indicat în faţa unei comisii a Congresului că ?milioane de americani sunt încă în căutarea unui loc de muncă sau de ore suplimentare?, iar economia naţională traversează încă o perioadă extrem de dificilă. El aprecia că efectele recesiunii vor fi durabile.

   

Jamaica îl arestează pe lordul drogurilor

 Poliţia jamaicană l-a capturat pe lordul drogurilor Christopher "Dudus" Coke la periferia Kingston .

Coke, 42 de ani, are mandat de arestare emis de SUA, care cere extrădarea, pentru trafic de droguri şi arme. Poliţia a anunţat capturarea acestuia în regiunea Portmore, fără a specifica dacă au existat acte de violenţă în timpul arestării, scrie Reuters.

Cel puţin  73 de persoane au murit în timpul a patru zile de luptă, luna trecută, când poliţia a luat cu asalt un cartier din Kingston încercând să execute un mandat de arestare al traficantului.

  

 

Brazilia: Străinii, sfătuiţi să nu îşi bage nasul în Amazon, protestând contra barajului

 Preşedintele Braziliei i-a atacat "gringo", străinii, care protestează contra centralei hidroelectrice ce va fi construită pe Amazon. Luiz Inacio Lula da Silva sublinia că "nici un gringo nu ar trebui să îşi bage nasul unde nu îşi are locul."

Silva a vizitat statul Para, unde urmează a fi constuit barajul Belo Monte . Acesta va fi cel de-al treilea proiect hidroelectric din lume. Totuşi, barajul este considerat o ameninaţre pentru mediu şi numeroşi activişti, printre care cântăreţul Sting sau regizorul "Avatar" James Cameron se opun proiectului, aminteşte Fox News.

O lungă bătălie legală în tribunalele din Brazilia a amânat proiectul timp de două decenii.

În aprilie, guvernul a primit permisiunea să înceapă construcţia.

 

  Preşedintele belorus acuză Gazprom că a dezlănţuit un "război al gazelor"

 Preşedintele belorus, Alexander Lukaşenko, a declarat, marţi, că disputele privind datoriile la plata gazelor naturale dintre Gazprom şi Belorusia s-au transformat într-un "război al gazelor", transmte RIA Novosti.

"Din nefericire, acest conflict s-a transformat într-un război al gazelor între Gazprom şi Belorusia", a spus Lukaşenko în timpul unei întrevederi cu ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

Belorusia refuză să plătească preţul cerut de Rusia, de 169 de dolari pentru 1.000 de metri cubi în primul trimestru şi de 185 de dolari pentru trimestrul al doilea, şi a achitat doar 150 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de la începutul anului.

 Gazpromul a redus, luni, livrările de gaze naturale către Belarus cu 15% din cauza unei datorii de 200 de milioane de dolari acumulate de guvernul de la Minsk în 2010. Livrările au fost diminuate cu încă 30% marţi.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close