Antena 3 CNN Show Showbiz Au şi ei "Francesca" lor. "Vreau să o văd pe căţeaua româncă", replică dintr-un film italian (VIDEO)

Au şi ei "Francesca" lor. "Vreau să o văd pe căţeaua româncă", replică dintr-un film italian (VIDEO)

Au şi ei "Francesca" lor. "Vreau să o văd pe căţeaua româncă", replică dintr-un film italian (VIDEO)
Sursa foto: film
07 Sep 2009   •   13:49
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Filmul regizorului român Boby Păunescu, "Francesca", a creat un adevărat scandal la festivalul de film de la Veneţia, după ce nepoata lui Benito Mussolini, Alessandra, s-a simţit vizată de câteva replici pe care le-a catalogat drept vulgare. Asociaţiei Cinematografelor din Veneţia a decis să interzică difuzarea filmului în oraşul îndrăgostiţilor, după ce Mussolini a anunţat că-l va da în judecată pe regizor şi va cere interzicerea filmului în toată ţara.

Replica buclucaşă pare să fie ?Nu ai auzit-o pe târfa aceea de Mussolini care îi vrea morţi pe toţi românii? Şi acel idiot de primar al Veronei care a declarat oraşul liber de români??. Mussolini declara că o astfel de replică arată că românii sunt violenţi şi în limbaj, nu numai în comportament.

Românii, denigraţi în filmele italienilor

Cu toate acestea, italienii nu sunt străini de astfel de replici, pe care le folosesc cu generozitate şi în filmele lor. Mai mult, unele sunt îndreptate chiar împotriva românilor. Este cazul unui film din 2007, regizat de Vicenzo Salemme, ?SMS - Sotto mentite spoglie?, în care, într-o scenă de gelozie domestică, se folosesc injurii la adresa unei românce. ?Vreau să o văd în faţă pe căţeaua româncă? îi strigă, de după o uşă încuiată, soţia, unui soţ adulterin. ?Arată-mi-o pe prostituata română? mai spune femeia.

"VREAU SĂ O VĂD PE CĂŢEAUA ROMÂNCĂ" - REPLICĂ DINTR-UN FILM ITALIAN


Scandalul izbucnit în jurul filmului lui Păunescu a pus practic ?degetul pe rană? într-o chestiune pe care italienii nici nu se mai obosec să o ascundă. Încă de la primele infracţiuni comise de imigranţii români în Italia, relaţiile dintre cele două popoare s-au degradat, acestea acuzându-se reciproc de barbarie şi, respectiv, rasism.

Pelicula "Francesca" este inspirată de viaţa comunităţii româneşti din Italia după episodul Nicolae Romulus Mailat. Filmul, care o are în rolul principal pe Monica Bârldeanu, va rula în cinematografele din Bucureşti începând cu data de 2 octombrie.

SALMAN RUSHDIE ŞI MONICA BÂRLĂDEANU LA PREMIERA FILMULUI "FRANCESCA"


Replicile din filmul italian ne-au fost semnalate de un cititor Antena3.ro, căruia îi mulţumim pe această cale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venetia film
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close