Antena 3 CNN Externe 100.000 de turişti sunt aşteptaţi la Carnavalul de la Veneţia

100.000 de turişti sunt aşteptaţi la Carnavalul de la Veneţia

100.000 de turişti sunt aşteptaţi la Carnavalul de la Veneţia
07 Feb 2010   •   22:55



Italia a intrat în sezonul carnavalurilor. La Veneţia, nici măcar ploaia şi frigul n-au putut să strice petrecerea, iar în acest an, carnavalul de la Roma şi-a propus să devină un rival pe măsura celui din Veneţia sau chiar să-l întreacă.

Ca în fiecare an, străzile şi pieţele Veneţiei s-au umplut de personaje de basm, în straie viu colorate şi purtând fermecătoarele măşti specifice carnavalului din oraşul lagunelor. Numeroase măşti ascundeau chipuri de turişti veniţi uneori de foarte departe pentru a se bucura de carnaval. ?Eu sunt din Australia. În Australia nu avem aşa ceva, aşa că pentru noi e foarte interesant să venim şi pur şi simplu să ne punem masca, de dragul spiritului de carnaval?, povesteşte o participantă.

Adevărata sărbătoare a început seara, când piaţa San Marco s-a umplut până la refuz de oameni cu şi fără mască, veniţi să asiste la o celebră comedie din epoca de aur a carnavalului veneţian. Carnavalul este deschis oficial astăzi, când, potrivit tradiţiei, o tânără înveşmântată în înger va coborî de pe turnul catedralei. Deşi vremea nu este de partea lor, localnicii se aşteaptă ca oraşul să fie luat cu asalt de turişti. Până acum, în ciuda vremii nefavorabile, au ajuns în Veneţia peste 50.000 de turişti, dar numărul acestora ar putea atinge 100.000 în zilele următoare.

Carnavalul de la Veneţia are, acum, şi un "frate" mai tânăr, dar puternic, chiar în capitala ţării. Aflat doar la cea de-a doua ediţie, "Carnavalul Roman" a fost deschis printr-o spectaculoasă paradă de călăreţi şi pedestraşi în costume istorice. Carnavalul de la Roma este "înfrăţit" cu cel din Veneţia, dar s-ar bucura să-l întreacă în strălucire.

Competiţia amicală are, probabil, şi substrat politic deoarece primarul Veneţiei este de stânga, iar al Romei, de dreapta. Cei care au, cu siguranţă, de câştigat sunt cetăţenii şi vizitatorii ambelor oraşe.

Antena 3


×
Subiecte în articol: carnaval Venetia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close