Antena 3 CNN Externe Numărul românilor care au plecat de acasă de Revelion a scăzut cu 20% faţă de anul trecut

Numărul românilor care au plecat de acasă de Revelion a scăzut cu 20% faţă de anul trecut

Numărul românilor care au plecat de acasă de Revelion a scăzut cu 20% faţă de anul trecut
Sursa foto: revelion
03 Ian 2010   •   15:43

Austria, Grecia, Bulgaria sau Turcia au fost destinaţiile cele mai căutate de românii care au vrut să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în afara ţării. 10.000 de turişti au profitat de reducerile de Revelion şi au ales hotelurile sau pensiunile din străinatate.

În ţară, cele mai multe locuri vândute au fost la munte - pe Valea Prahovei - şi în zone rurale. Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost, ca de obicei, cele mai solicitate, în perioada sărbătorilor. Peste 95% din locurile de cazare au fost ocupate. La asta a contribuit şi scăderea tarifelor, care au fost cu 15% mai mici faţă de anul trecut. În zonele montane din întreaga ţară sunt însă 35.000 de locuri de cazare, din care au fost vândute 23.000 - ceea ce însemnă un grad de ocupare de 88%.

Peste 30.000 de români au petrecut revelionul la pensiunile de la ţară. Turismul rural a fost de fapt, singurul segment în care a crescut numărul de vizitatori faţă de anul trecut.

Deşi litoralul românesc dispune de aproape 5.000 de locuri de cazare încălzite, această destinaţie nu a reuşit să atragă decât 800 de turişti, în scădere cu 40% faţă de anul trecut.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc spune că la nivelul întregii ţări, numărul turiştilor care au preferat să petreacă sărbătorile în ţară a scăzut drastic faţă de anul trecut, în ciuda faptului că tarifele au scăzut chiar şi cu 25%. Pentru străinătare, preţurile s-au diminuat cu numai 10%.

Antena 3

×
Subiecte în articol: revelion turisti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close