Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Ungariei în România, vandalizată: Mesaje obscene şi iredentiste, scrise pe gardul instituţiei

Ambasada Ungariei în România, vandalizată: Mesaje obscene şi iredentiste, scrise pe gardul instituţiei

Ambasada Ungariei în România, vandalizată: Mesaje obscene şi iredentiste, scrise pe gardul instituţiei
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Ian 2011   •   10:39

Mai multe mesaje obscene şi iredentiste au fost scrise cu vopsea pe gardul Ambasadei Ungariei la Bucureşti. Acestea fac trimiteri către ţara vecină, către ambasadorul ungar la Bucureşti, precum şi către graniţele vechi ale României. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Mesajele au fost scrise cu vopsea atât pe gardurile exterioare, cât şi pe zidurile interioare ale ambasadei. Potrivit ambasadorului Ungariei în România, Füzes Oszkár, printre mesajele scrise se numără "Dacia is back" şi "M***e Ungaria". Totodată, au fost desenate şi zvastici.

Ambasadorul ungar susţine că este vorba despre un caz izolat şi că nu vede niciun fel de conflict între România şi Ungaria legat de problema etnicilor maghiari.

"Ce fel de conflict? Există un dialog între noi pe cale democratică. Eu nu văd niciun fel de conflict între noi. Acesta este un incident izolat", a precizat ambasadorul. Acesta a adăugat că nu este bine să i se dea prea multă atenţie unui astfel de incident.

Ambasadorul Ungariei: Este un incident izolat


La ora transmiterii acestei ştiri, angajaţi instituţiei încercau să şteargă cuvintele jignitoare apărute peste noapte. Mesajul scris pe gard a fost deja acoperit cu un strat de vopsea.

Poliţiştii şi jandarmii chemaţi la faţa locului au decis să deschidă o anchetă în acest caz. Deocamdată nu se cunosc amănunte despre autorii acestor mesaje.

Însemne jignitoare pe gardul Ambasadei ungare

×
Subiecte în articol: mesaje gard
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close