Antena 3 CNN Actualitate Analist militar, despre bombardamentele de la granița României: "Contează foarte mult timpul pe care locuitorii din zonă îl au pentru a se adăposti"

Analist militar, despre bombardamentele de la granița României: "Contează foarte mult timpul pe care locuitorii din zonă îl au pentru a se adăposti"

Dan Grecu, analist militar, a avut o intervenţie, în direct la Antena 3 CNN, în care a eplicat deciziile luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de ridicare a adăposturilor pentru populaţie în localitatea Plauru.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   10:19

"Nu sunt adăposturi antirachetă, sunt adăposturi antiaeriene, care se folosesc absolut normal în rândul statelor NATO. Personal, am folosit aceleaşi lucruri când am fost în Afganistan, împreună cu militarii din subordine, în situaţia căderii bombelor pe care talibanii ni le trimiteau cu sau fără dedicaţie.

Acesta este standardul. Sunt ok. Sunt exact pentru ceea ce este scopul urmărit, adică fragmente şi alte resturi de obiecte zburătoare. Rezistă chiar şi la încărcături mici, pentru că pe lângă betonul armat din care sunt făcute se adaugă şi se suplimentează cu saci de nisip care să disipeze o eventuală explozie", a explicat Dan Grecu, analist militar, într-o intervenţie în direct la Antena 3 CNN.

 Citeşte şi: "Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri!". Mesaj RO-Alert în Galaţi, după bombardamentele din portul Reni 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Contează foarte mult, în cazul unor atacuri, timpul pe care locuitorii din zonă îl au pentru a se adăposti"

"Deci, din punctul ăsta de vedere este foarte ok, după cum foarte ok este şi pregătirea populaţiei chiar dacă s-a făcut cu întârziere din partea responsabililor cu urgenţele civile. Singurul lucru cu care trebuie să avem mare grijă, şi aici a avut dreptate reprezentantul ISU, că nu trebuie creată panică, dar o informare trebuie să vină.

Citeşte şi: România ia măsuri după dronele căzute în Deltă: Adăposturi pentru populație în zona imediată a războiului. General român: "Este o variantă sigură"

Contează foarte mult, în situaţia unor atacuri aşa cum au fost cele de azi-noapte şi care au fost mai multe, timpul pe care locuitorii din zonă îl au la dispoziţie pentru a se adăposti în aceste adăposturi sau chiar şi în propria locuinţă", a mai spus analistul militar.

×
Subiecte în articol: Armata Română Plauru adăposturi MApN
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close