Antena 3 CNN Actualitate România ia măsuri după dronele căzute în Deltă: Adăposturi pentru populație în zona imediată a războiului. General român: "Este o variantă sigură"

România ia măsuri după dronele căzute în Deltă: Adăposturi pentru populație în zona imediată a războiului. General român: "Este o variantă sigură"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:36 12 Sep 2023 Modificat la 16:36 12 Sep 2023

Ca urmare a atacurilor ruse de la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României, Guvernul a dispus prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să fie construite adăposturi pentru populație.

Zona indicată este Plauru, unde s-au găsit cele două drone căzute.

Oamenii din localitate s-au revoltat și au spus că au nevoie de protecție.

Există deja direcții date de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar în aceste măsuri este trecută și construirea de adăposturi antiaeriene.

Citește și: Focuri de armă la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Radu Tudor: "O provocare a axei Rusia-Belarus împotriva NATO" 

"Acest lucru înseamnă că s-au luat deja măsuri. Este vorba de un adăpost care să asigure o rezistență ridicată atât pentru o explozie a unor drone, dar și pentru o serie de muniții perforante.

Este o protecție de tip mediu, nu se pune problema pentru o protecție de tip front, adică nu facem o cazemată, ci o protecție de tip mediu, așa cum găsim și în orașe.

Atunci când construcția este începută de la zero este prevăzută să fie sub nivelul solului, dar există în marile orașe din lume unde nu au fost de la început construite astfel de adăposturi și sunt și deasupra solului, astfel încât timpul de accesare să fie cât mai scurt. 

În această situație probabil că va fi această situație accesată. Este o variantă sigură.

Ca timp, în cazul în care sunt aduse elemente prefabricate, deja calculate pentru acest impact, o astfel de construcție poate fi realizată în două trei zile.

Nu este o chestiune destul de complicată pentru că nu înseamnă decât element de supraviețuire, nu pentru a-și duce viața în mod obișnuit un cetățean.

Va intra, așteaptă să treacă alarma respectivă, își poate măsura unele elemente de sănătate, poate avea acces la o toaletă, apă, eventual să-și poată face un tratament medical și cam acestea sunt elementele.

Sigur că au condiții de comunicare și lumină.

Sunt foarte bune și utile și pentru alte situații", a spus Generalul Cristian Barbu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
x close