Antena 3 CNN Actualitate Asasinul Larisei Chelaru, în libertate. Bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare

Asasinul Larisei Chelaru, în libertate. Bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare

Asasinul Larisei Chelaru, în libertate. Bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare
27 Noi 2014   •   08:17

Bărbatul care a şocat întreaga ţară după ce a ucis-o pe Larisa, o fetiţă de 8 ani, este liber de 2 luni şi chiar a acordat şi primul interviu unei publicaţii din Iaşi.

Criminalul a fost eliberat condiţionat, după numai 8 ani de detenţie. Iniţial, bărbatul primise 20 de ani de închisoare. Apoi, pedeapsa a fost micşorată la 15. Iar astăzi este liber.

Criminalul Larisei a ieşit din închisoare datorită unei prevederi din Noul Cod Penal, potrivit căreia condamnaţii care au comis o infracţiune până la vârsta 18 ani pot fi transferaţi din închisori în centre educative.

Astfel, în februarie 2014, Robert Ciobanu a fost transferat de la Penitenciarul din Iaşi la Centrul de Detenţie din Tichileşti, iar în luna septembrie, la propunerea Centrului, i-a fost semnat biletul spre libertate, pentru bună purtare.

În prezent, Robert Ciobanu se află în custodia unui consilier al Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi şi nu are parte de prea multe interdicţii.

Are însă interdicţia de a nu se apropia de membrii familiei victimei. În rest, bărbatul ar putea chiar să plece din ţară, dacă doreşte.

Tragedia uciderii Larisei Chelaru a fost cu atât mai mare, cu cât tatăl fetei dar şi un taximetrist de 28 de ani suspectat că ar fi ucis-o pe aceasta, s-au sinucis.

×
Subiecte în articol: ucigas
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close