Antena 3 CNN Actualitate Avioane străine, în spaţiul României FĂRĂ APROBARE. Duşa: MApN a trebuit să intervină

Avioane străine, în spaţiul României FĂRĂ APROBARE. Duşa: MApN a trebuit să intervină

Avioane străine, în spaţiul României FĂRĂ APROBARE. Duşa: MApN a trebuit să intervină
31 Iul 2013   •   12:41

Marţi noapte, mai multe avioane au pătruns în spaţiul aerian al Românei fără a avea permisiunea pentru a face acest lucru, a anunţat ministrul Apărării Mircea Duşa.

Potrivit ministrului MApN, avioane militare româneşti au intervenit pentru a le îndepărta.

Duşa a făcut aceste declaraţii în contextul în care armata are nevoie de dotare cu avioane F-16, mult mai rapide şi cu o tehnoliogie ultramodernă, care ar ajuta în astfel de intervenţii, cu atât mai mult cu cât ele s-au repetat şi în trecut.

"Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării", a declarat, miercuri, la Piteşti, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Analistul Radu Tudor a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că este foarte posibil ca forţe militare străine "să încerce vigilenţa României şi a Alianţei Nord Atlantice".

Radu Tudor a subliniat că, "din păcate, nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru".

"Sunt două explicaţii posibile: fie s-a produs accidental, fie avem de-a face cu o atitudine agresivă, de intimidare din partea unor forţe militare străine care încearcă vigilenţa României şi a NATO", a declarat Radu Tudor.

România este membră NATO, iar spaţiul românesc este şi al NATO, a mai spus Radu Tudor.




×
Subiecte în articol: avion MApN Mircea Dusa
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close