Antena 3 CNN Actualitate Trei localități de lângă București intră în carantină! Otopeni, Berceni și Brănești, închise de la ora 22

Trei localități de lângă București intră în carantină! Otopeni, Berceni și Brănești, închise de la ora 22

Informaţii de ultimă oră. Încă trei localităţi din jurul Capitalei intră în carantină. Este vorba de Otopeni, Berceni şi Brăneşti. Măsura carantinării intră în vigoare din seara aceasta, de la ora 22 în toate cele trei localităţi şi este luată pentru următoarele 14 zile.

Trei localități de lângă București intră în carantină! Otopeni, Berceni și Brănești, închise de la ora 22
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    18 Mar 2021   •   18:44

Astăzi a avut loc o şedinţă a Comitetului pentru situaţii urgente din Ilfov, în care s-a discutat propunerea de carantinare a mai multor localităţi unde rata de infecatre cu COVID este uriaşă.

Rata de infectare a explodat în ultimele 48 de ore

De exemplu, în comuna Berceni, incidenţa cazurilor de COVID a ajuns la 9,59 la mia de locuitori.

Trei localități din județul Ilfov intră în carantină începând din această de joi, ora 22.00. Este vorba despre Brănești, Berceni și Otopeni.

Cele trei localități intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Ordinul de carantinare a fost aprobat de șeful Deparatametului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Spre exemplu, în Berceni, rata de incidenţă este de 7,18 la mie, în Brăneşti 6,38 la mie, iar la Otopeni 7,04 la mie.

Harta județului Ilfov se înroșește

Dacă numărul de infectări nu vor scădea în perioada următoare, vom avea tot mai multe localități carantinate.

Localități carantinate din jurul Bucureștiului: Chiajna, Cornetu, Bragadiru, Dobroești, Clinceni, Otopeni, Berceni și Brănești.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: Hotărârea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Brăneşti, cu satele aparţinătoare Brăneşti, Islaz, Pasărea şi Vadu Anei, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov”, a transmis, joi, Prefectura Ilfov.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close