Antena 3 CNN Actualitate Căminul de bătrâni de la Aldeni va fi închis. Bătrânii îşi vor petrece restul zilelor într-un loc unde vor fi trataţi cu afecţiune şi normalitate

Căminul de bătrâni de la Aldeni va fi închis. Bătrânii îşi vor petrece restul zilelor într-un loc unde vor fi trataţi cu afecţiune şi normalitate

Căminul de bătrâni de la Aldeni va fi închis. Bătrânii îşi vor petrece restul zilelor într-un loc unde vor fi trataţi cu afecţiune şi normalitate
de O.P.    |    01 Aug 2014   •   06:35

Căminul de bătrâni şi persoane cu probleme psihice de la Aldeni va fi închis. După dezvăluirile despre ororile petrecute acolo, primăriile de sector din Bucureşti au decis să mute bolnavii în alte unităţi. 25 de pacienţi au fost deja îmbarcaţi într-un autocar şi transferaţi la un alt cămin privat din judeţul Ilfov.

După ce au văzut în presă cât de cumplit sunt trataţi bolnavii pentru asistenţa cărora plăteau zeci de mii de lei lunar, primăriile din Capitală au decis să-i ducă pe oameni în altă parte.

Nici condiţiile din cămin nu s-ar încadra în standarde. Administratorul nu a permis jurnaliştilor nici de data aceasta accesul în clădire pentru a filma.

Neregulile descoperite i-au determinat pe inspectorii sociali buzoieni să ceară ministerului Muncii retragerea acreditării fundaţiei AIexandru Ioan Cuza, care administrează căminul.

Numai pentru un singur pacient, primăria sectorului 3 plătea lunar căminului din Aldeni 2.200 de lei. Din cei 36 de bolnavi de pe raza sectorului 3, cei 25 care au fost transferaţi vor ajunge la un cămin privat din Bragadiru care va percepe doar 1.800 de lei. Rând pe rând şi celelalte primării bucureştene îşi vor muta bolnavii, în total 89 de persoane, iar la sfârşitul lunii august căminul se va închide pentru conformarea la standarde europene.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close