Antena 3 CNN Actualitate Care este ţara în care românii au cea mai mare încredere. Rusia, SURPRIZA clasamentului

Care este ţara în care românii au cea mai mare încredere. Rusia, SURPRIZA clasamentului

Care este ţara în care românii au cea mai mare încredere. Rusia, SURPRIZA clasamentului
de O.P.    |    31 Iul 2014   •   06:31

Rusia este ţara care provoacă sentimente negative românilor. Într-un top al statelor faţă de care românii nutresc sentimente pozitive, ţările europene ocupă primele poziţii.

Germania este lider în ierarhia ţărilor pe care românii le privesc cu prietenie şi cu admiraţie. Aproape 85% dintre conaţionalii noştri declară răspicat că au încredere în Germania. Aproape la fel de simpatizată este şi Marea Britanie, care are de partea ei 83,5% dintre români.

Top 5 este completat de Spania, Italia şi Olanda. Toate aceste ţări sunt considerate un simbol pentru spaţiul european, dar şi destinaţii de muncă apreciate de români.

În schimb, la coada clasamentului se află Rusia, cu doar 37% dintre simpatizanţi. Peste jumătate dintre români au declarat că au un sentiment negativ când se gândesc la această ţară. 

Topul neîncrederii este completat de vecinii României: Ungaria, Ucraina şi Bulgaria. Doar jumătate dintre români au sentimente pozitive faţă de aceste state.

Când vine vorba de ţările din afara spaţiului comunitar, Statele Unite au cea mai mare cota de popularitate: 77,5%. Sunt urmate de Japonia  - 74% şi de China cu 64,3%.

În ceea ce priveşte Republica Moldova, aproape 69% dintre români au încredere în această ţară.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close