Antena 3 CNN Actualitate Cele mai periculoase jucării de pe piață! Șapte copii au murit și 2.400 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au jucat cu ele

Cele mai periculoase jucării de pe piață! Șapte copii au murit și 2.400 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au jucat cu ele

Șapte copii au murit și 2.400 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au jucat cu un set de bile magnetice cumpărate de pe internet.

Cele mai periculoase jucării de pe piață! Șapte copii au murit și 2.400 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au jucat cu ele
Sursa foto: Craig Hastings / Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Dec 2023   •   12:22

Autoritatea americană pentru protecția consumatorilor avertizează oamenii să înceteze imediat să mai folosească seturile de bile magnetice ale firmei chineze Doraemon, după ce magneții săi neconformi, periculoși, au dus la șapte decese din cauza ingerării.

Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) a stabilit că seturile de bile magnetice Doraemon Dovfun Suit conțineau unul sau mai mulți magneți care erau mai mici și mai puternici decât permit cerințele de reglementare federală privind jucăriile.

Jucăriile au fost vândute online pe Amazon.com pentru aproximativ 25 de dolari, în seturi ambalate într-o carcasă din plastic transparent, într-o cutie portabilă de depozitare, din tablă. 

CPSC a spus că aproximativ 2.400 de copii care au ingerat magneți au fost tratați în departamentele de urgență ale spitalelor din 2017 până în 2021. Mai mult decât atât, șapte decese au avut loc din cauza acestor jucării, înclusiv două în afara Statelor Unite. 

”Când magneții de mare putere sunt înghițiți, aceștia se pot atrage unul către celălalt sau către un alt obiect metalic și se pot bloca în sistemul digestiv”, susține CPSC într-un comunicat. 

Autoritatea de reglementare a spus că Doraemon a primit o notificare de încălcare, dar vânzătorul nu a fost de acord să recheme aceste seturi de bile magnetice.

Vânzătorul nu a putut fi contactat pentru comentarii, notează Reuters

×
Subiecte în articol: jucarie
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close