Antena 3 CNN Actualitate Cultură Conferința Națională a Managerilor Culturali a început. Care este programul

Conferința Națională a Managerilor Culturali a început. Care este programul

Conferința Națională a Managerilor Culturali, ediția a IX-a, a început astăzi, 17 noiembrie 2022.

Conferința Națională a Managerilor Culturali a început. Care este programul
Sursa foto: cultura.ro
de Alexandra Cojoianu    |    17 Noi 2022   •   16:21

Evenimentul este organizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) şi are loc la Biblioteca Națională a României. 

Conferinţa va continua și mâine, 18 noiembrie 2022. 

Evenimentul a fost deschis oficial de către Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii, urmat de  prof. univ. dr. Mircea Vasilescu - Universitatea din București, Membru în Consiliul Științific INCFC și conf. univ. dr. Carmen Croitoru - Director General INCFC.

Printre participanți se numără peste 150 de manageri din instituțiile publice de cultură, specialiști în management și antreprenoriat cultural și reprezentanți ai autorităților centrale și locale din România, potrivit cultura.ro.

„De-a lungul timpului, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a schimbat percepția asupra felului în care ne raportăm la cultură, adică pe lângă creativitate, creație și talent mai e nevoie de cineva care să creioneze o hartă și ghideze! Acest rol și l-a asumat INCFC prin cercetările și publicațiile pe care le pune la dispoziția publicului larg: Barometrul de Consum Cultural, Tendințe ale Consumului Cultural în Pandemie și altele”, a menționat prof. univ. dr. Mircea Vasilescu, Universitatea din București, Membru în Consiliul Științific INCFC.

„Cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale a Managerilor Culturali stă sub semnul Strategiei Sectoriale în Domeniul Culturii 2023-2030, un proiect în a cărui realizare a contat foarte mult faptul că am avut la dispoziție infrastructura Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală care avea pregătite toate datele necesare. Este un proiect pe care îndrăznesc să îl numesc extraordinar pentru că l-am așteptat aproximativ 30 de ani și poate că îl mai așteptam încă 30 de ani dacă nu aveam sprijinul Ministerului Culturii și al Unității de Management al Proiectului care a inițiat o cerere de finanțare pentru realizarea acestui document programatic”, a precizat Carmen Croitoru, Director General INCFC. 

 

×
Subiecte în articol: conferinta de presa Manageri Culturali
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close