Antena 3 CNN Actualitate Cultură Horia-Roman Patapievici a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR

Horia-Roman Patapievici a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR

Horia-Roman Patapievici a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Aug 2012   •   11:32

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Horia-Roman Patapievici, şi-a anunţat, joi, demisia din funcţie, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, Tania Radu şi Mircea Mihăieş, invocând schimbarea misiunii instituţiei şi a subordonării politice faţă de Senat.

"Scopul acestei conferinţe este acela de a expune motivele pentru care ne prezentăm o demisie de protest", a spus Patapievici, informează Agerpres.

Patapievici spunea recent, că "această schimbare a statutului ICR constă în transformarea lui într-un soi de agenţie naţională de propagandă".

CCR a admis, marţi, drept constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care Institutul Cultural Român (ICR) a trecut din subordinea Administraţiei Prezidenţiale în cea a Senatului.

Judecătorii au respins sesizarea de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului a OUG 27 /2012 privind unele măsuri în domeniul cultural.

Institutul Cultural Român a fost trecut, prin ordonanţă de urgenţă, în subordinea Senatului.

Premierul Ponta a justificat decizia Guvernului de a trece Institutul Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Parlamentului prin faptul că instituţia era "mult prea politizată" şi a arătat că ICR va fi subordonat Senatului.



×
Subiecte în articol: demisie ICR Institutul Cultural Roman
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close