Antena 3 Actualitate Cultură Kelemen Hunor: Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO

Kelemen Hunor: Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO

de Antena3.ro    |    06 Mar 2011   •   10:15
Kelemen Hunor: Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Castelul Peleş ar putea fi introdus pe lista UNESCO alături de castelele din Bavaria. Cel puţin aşa susţine ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a declarat că ministerul nu va putea introduce pe lista UNESCO o poziţie singulară pentru Castelul Peleş. De aceea a început o serie de discuţii cu ministerul german al culturii, pentru a introduce castelul Peleş in patrinomiul UNESCO, alături de castelele regale din Bavaria.

"Pentru Castelul Peleş am început discuţiile cu nemţii, cu Bavaria, pentru că nici Germania, nici Landul Bavaria, nu are posibilitatea de a include castelele regale din Bavaria şi nici noi nu avem cum să introducem o poziţie singulară pentru Castelul Peleş. Şi atunci vrem să mergem împreună cu Bavaria. Am fost în septembrie, octombrie, la Munchen şi am discutat cu omologul meu despre acest subiect. Avem şi acordul de principiu al Casei Regale de a introduce şi Castelul Peleş pe listă. Dar doar împreună putem merge, pentru că nici noi, nici bavarezii singuri nu pot", a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.
   
Ministrul Culturii a spus că demersurile presupun includerea castelelor bavareze şi a Castelului Peleş direct pe lista UNESCO şi nu pe lista tentativă, deoarece aceasta este o anticameră a UNESCO şi procesul ar dura foarte mult timp.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close