Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cum arată un lingou de aur din rezerva Băncii Naționale. Românii îl pot vedea cu ocazia "Zilelor porţilor deschise la BNR"

Cum arată un lingou de aur din rezerva Băncii Naționale. Românii îl pot vedea cu ocazia "Zilelor porţilor deschise la BNR"

Muzeul Băncii Naționale organizează în perioada 18-19 aprilie evenimentul "Zilele porţilor deschise la BNR", cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţarea instituţiei, în cadrul căruia pot fi văzute obiecte la care publicul nu are de obicei acces, precum un lingou de aur.

Cum arată un lingou de aur din rezerva Băncii Naționale. Românii îl pot vedea cu ocazia "Zilelor porţilor deschise la BNR"
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    19 Apr 2022   •   12:51

BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, precum și sucursale regionale și agenții ale băncii centrale din teritoriu. Vizitatorii vor avea acces la informații referitoare la istoria și arhitectura BNR și vor primi un set de materiale promoționale cu imagini și informații despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

Publicul larg va avea ocazia să vadă și noile amenajări din cadrul expoziției permanente a Muzeului BNR, inclusiv un lingou de aur din rezerva băncii centrale, precum și două expoziții temporare: ”Regele Mihai I – 100 de ani de la naștere” și ”Ecaterina Teodoroiu – eroină a Primului Război Mondial”.

„Realizată ca o incursiune imaginară în viaţa monarhului, de la copilărie la senectute, expoziţia 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareşal care i-au aparţinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote etc.

Prilejuită de lansarea în circulaţie, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei, expoziţia dedicată Ecaterinei Teodoroiu reuneşte o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară şi pe cea de cercetaş, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum şi alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă etc.”, se transmite într-un comunicat al BNR.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica a lansat aplicaţia pentru facturare şi transmitere index!
x close