Doinea Cornea a fost şi va rămâne simbolul demnitatii româneşti. Hărţuită şi terorizată ani de zile, Doinea Cornea a reuşit să învingă în cele din urmă Securitatea. În amintirea ei, Casa de Licitaţii Artmark scoate la vânzare obiectele de artă din colecţia fostei disidente spre a obţine fonduri pentru a amenaja Casa Memorială-Muzeu "Doina Cornea".
Aniversarea a 144 de ani de la nașterea faimosului sculptor Costantin Brâncuși este marcată prin proiecții holografice și tururi la Muzeul Național de Artă al României.
Astăzi se împlinesc 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brancuşi. "Eu am vrut să înalţ totul dincolo de pământ, am făcut piatra să cânte pentru omenire", spunea marele sculptor, preţuit acum de lumea întreagă''.
Este ministrul Culturii, dar nu a văzut niciodată, în realitate, o operă a lui Constantin Brâncuşi şi nici nu a vizitat vreodată casa memorială a sculptorului din Hobiţa
Filiala de Sculptură București se arată nemulţumită şi dezaprobă de modul în care Ministerul Culturii şi Muzeul Național de Artă au ales să popularizeze Ziua Națională Constantin Brâncuși, cu Irina Rimes ca ambasador, se arată într-un comunicat remis presei.
Cântăreaţa Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, a spus că este onorată să deţină acest titlu, dar a recunoscut că, totuși, nu știe dacă ea e ”cea mai bună alegere” în acest sens.
Ministerul Culturii reacţionează după valul de ironii stârnit în presă şi pe reţelele de socializare cu afirmaţiile Irinei Rimes despre "domnul sculptor" Brâncuşi, îi mulţumeşte cântăreţei pentru implicare şi spune că ceea ce şi-au propus, de fapt, s-a realizat - "toată lumea vorbește despre evenimentul Brâncuși".
Expresia "drumul spre iad e pavat cu intenţii bune" se potriveşte perfect scandalului uriaş în care este implicat ministrul Culturii, după ce a decis să o alegă pe cântăreaţa Irina Rimes ca ambasadoare a Zilei Brâncuşi.
Teodor Hossu Longin este jurnalist si scriitor, dar este şi promotorul unui acţiuni puţin întâlnite în ziua de azi în care tehnologia ne dictează viaţa.
Muzeul Bucureşti este mai bogat cu o colecţie impresionantă de obiecte de artă care în ultimii 30 de ani au stat într-un apartament de 50 de metri pătraţi. De acum, avem posibilitatea să vedem, într-o expoziţie numită "Grundbock", lucrări de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza sau Theodor Pallady.
Nu doar străine, ci şi românesti, pentru că se pregătesc nişte lansări interesante anul acesta. Nu le ştie nimeni mai bine decât Cătălin Anchidin care vorbeşte cu Maria Coman despre Premiile Oscar şi lansările de filme româneşti.
Preşedintele Ungariei, János Áder a acordat istoricului român Lucian Boia Crucea de cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei în semn de recunoaştere a activităţii deosebite desfăşurate ca istoric, precum şi a întregii opere prin care contribuie în mod semnificativ la îmbunătăţirea relaţiilor dintre poporul maghiar şi român.
Ana Iorga a dorit să afle ce mai citesc românii în 2020, când aniversăm 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, așa că a filmat emisiunea ”Subiect și predicat” într-o apreciată librărie din București.
Regizorul Alexander Hausvater a fost invitatul Mihaelei Bîrzilă, la emisiunea News Magazine de la Antena 3, unde a vorbit despre spectacolul fascinant Barbă Albastră, a cărui premieră va avea loc duminică seară, la ora 19:30, la Teatrul Stela Popescu din București.
David Foster Wallace, care și-a luat propria viață în 2008, a fost un bărbat curajos. El a fost profesor universitar, un scriitor prolific de eseuri și romane și un coleg de fundație MacArthur, dar nu asta l-a făcut curajos. Ceea ce l-a făcut curajos ceea ce a realizat în viață și ceea ce făcut în timp ce se lupta cu o tulburare depresivă majoră și a supraviețuit până la 46 de ani, scrie Ken White, în publicația The Atlantic.
A murit poetul George Mihalcea. George Mihalcea avea 65 de ani și doar cu câteva ore înainte de tragicul eveniment le ura ”la mulți ani” pe Facebook prietenilor care își serbau onomastică.