Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pictura murală din Aula Academiei de Studii Economice din Capitală a fost restaurată

Pictura murală din Aula Academiei de Studii Economice din Capitală a fost restaurată

A fost renovată celebra pictură murală care înfrumuseţează Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Opera de artă a fost realizată în urmă cu 88 de ani de prima femeie din Europa care a ocupat o catedră universitară de artă.

Pictura murală din Aula Academiei de Studii Economice din Capitală a fost restaurată
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    08 Apr 2022   •   13:18

Procesul de restaurare s-a desfășurat pe parcursul a 6 luni și s-a încheiat în luna martie a acestui an.

Pictura în ulei "Istoria Comerţului Românesc" realizată în perioada 1932-1933 de artista Cecilia Cuțescu-Storck a trecut printr-o noua etapă de restaurare, la 40 de ani de la ultima intervenţie.

Lucrarea emblematică este unică prin desenul său cu o suprafaţă de peste 100 mp.

"Această pictură a mai fost restaurată o dată după cutremurul din '77 şi a venit momentul să putem restaura, să menţinem istoria vie a academiei noastre. Se deteriora, exista o crăpătură de sus până jos care avea riscul să se mărească", a spus Nicolae Istudor, rector ASE.

Restaurarea a început în toamna anului 2021 şi a fost finalizată în luna martie 2022  şi a fost posibilă cu sprijinul One United Properties.

"Pentru noi este e o mare onoare să contribuim la conservarea patrimoniului românesc", a spus Andrei Diaconescu, acţionar One United Properties.

Pictura murală restaurată a fost dezvelită la ceas aniversar, când Academia de Studii Economice a împlinit 109 ani de la înfiinţare.

"Mă simt extraordinar de fericit şi împlinit că am ocazia să fac lucruri pentru ţara mea, pentru studenţi, pentru toţi cei care pleacă de aici în viaţă şi sper prin ceea ce facem să devenim un model, ca şi ei să facă la fel", a adăugt Andrei Diaconescu, acţionar One United Properties.

Academia de Studii Economice din Bucureşti este cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ economic superior din România. 
 

×
Subiecte în articol: pictură murală Andrei Diaconescu
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close