Antena 3 CNN Actualitate Cultură Radiografia alegerilor din România, în presa internaţională

Radiografia alegerilor din România, în presa internaţională

Radiografia alegerilor din România, în presa internaţională
20 Noi 2009   •   14:22

Presa internaţională scrie despre alegerile prezidenţiale din România. Financial Times critică lipsa preocupării pentru problemele economice, în timp ce agenţia Reuters remarcă scăderea popularităţii lui Traian Băsescu după cinci ani de mandat.

Cotidianul Financial Times scrie că impasul politic în care se află România blochează accesul ţării la ajutorul financiar extern. Mai mult, subliniază jurnaliştii britanici, instituţiile financiare internaţionale devin din ce în ce mai îngrijorate că reformele economice din România vor fi amânate în continuare.

Despre alegerile din România scrie şi cotidianul austriac Wirtschaftsblatt. Jurnaliştii austrieci comentează sloganul electoral al lui Traian Băsescu, subliniind că actualul preşedinte se foloseşte în campania electorală de imaginea proastă a Parlamentului pentru a se promova pe sine.

Reuters dedică un material alegerilor din România. Agenţia de presă remarcă stilul agresiv de a conduce al lui Traian Băsescu, care şi-a îndepărtat de-a lungul anilor partenerii politici. În plus, Reuters notează că preşedintele şi-a pierdut o mare parte din cota de popularitate pe care o avea la începutul mandatului.

Frankfurter Allgemeine Zeitung prezintă şi punctul de vedere al preşedintelui. Într-un interviu pentru publicaţia germană, Traian Băsescu spune că actuala clasă politică din România reprezintă cea mai mare piedică în calea modernizării ţării. Pe de altă parte, Băsescu recunoaşte că este considerat un preşedinte conflictual, dar menţionează că mandatul său a venit după cele ale lui Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, pe care le-a caracterizat drept foarte liniştite.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close