Antena 3 CNN Actualitate Cultură Senatul a înfiinţat o Comisie care va ancheta activitatea Institutului Cultural Român

Senatul a înfiinţat o Comisie care va ancheta activitatea Institutului Cultural Român

Senatul a înfiinţat o Comisie care va ancheta activitatea Institutului Cultural Român
24 Sep 2008   •   13:56

Scandalul iscat de expoziţiile pornografice de la New York şi din Germania, patronate de Institutul Cultural Român, au determinat Senatul să înfiinţeze, miercuri, o Comisie de anchetă privind activitatea ICR, decizie care a fost luată de plen cu 51 de voturi "pentru", 3 abţineri şi un vot "împotrivă". Senatorii au votat, în acest sens, un proiect de hotărâre propus de Biroul Permanent al acestei Camere legislative.

Comisia va investiga eficienţa cheltuirii fondurilor alocate de la bugetul de stat de către Institut, în perioada 2005-2008. Din comisie vor face parte Ioan Gheorghe Miheţiu (PD-L), Adrian Păunescu (PSD), Gheorghe Funar (PRM), Szabo Karoly (UDMR) şi Gavrilă Vasilescu (PC).

"Susţinem acest demers, în urma numeroaselor semnale negative formulate atât în presa din România, cât şi în cadrul comunităţilor româneşti din SUA, legate de expoziţia de la ICR New York din vara acestui an, semnale care au pus în discuţie eficienţa cheltuirii banilor publici de către instituţia menită să reprezinte cultură română peste hotare", se arată în solicitarea semnată, printre alţii, de senatorii Ion Iliescu, Nora Rebreanu, Anghel Iordănescu, Şerban Nicolae,Corneliu Vadim Tudor, Irina Loghin şi Norica Nicolai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close