Antena 3 Actualitate Daily Income: Avocatul Gheorghe Piperea, scrisoare deschisă către Christine Lagarde, Victoria Nuland şi Viviane Reding

Daily Income: Avocatul Gheorghe Piperea, scrisoare deschisă către Christine Lagarde, Victoria Nuland şi Viviane Reding

11 Mar 2015   •   10:57

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit, în ediţia de miercuri a emisiunii "Daily Income", despre scrisoarea deschisă adresată directorului general al FMI, Christine Lagarde, politicianului Viviane Reding şi asistentului secretarului de stat american, Victoria Nuland, în care atrage atenţia asupra modului în care se face justiţia în România.

În scrisoarea sa, avocatul face o paralelă între modul în care sunt tratate dosarele cu grad de notorietate foarte mare şi cele mai puţin cunoscute, "justiţia la scară mică", altfel spus.

Piperea a arătat, la Antena 3, că acest deficit de independenţă pune în pericol dreptul maselor la liberul acces la justiţie.

"Atenţia este mult prea concentrată pe această chestiune (dosarele cu notorietate - n.r.), lăsând neanalizate la nivel strategic, milioane de dosare. Până la urmă, aceste dosare de tip penal reprezintă sub 1 la sută din totalul dosarelor din justiţie, dar sunt cele care se bucură de notorietate", a declarat avocatul Piperea, la Antena 3.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close