Antena 3 CNN Actualitate Daily Income: Economia merge bine pe hârtie. Ce spun analiştii despre îmbunătăţirea nivelului de trai în România

Daily Income: Economia merge bine pe hârtie. Ce spun analiştii despre îmbunătăţirea nivelului de trai în România

Daily Income: Economia merge bine pe hârtie. Ce spun analiştii despre îmbunătăţirea nivelului de trai în România
16 Iun 2015   •   10:05

Redactorul-şef Income Magazine Elena Cristian a vorbit, în ediţia de marţi a emisiunii "Daily Income", despre creşterea economică din România care, deocamdată, se vede doar pe hârtie, nu şi în buzunarul cetăţenilor.

"Una e să vezi bunăstarea în statistici şi alta e să o simti în viaţa de zi cu zi şi în nivelul de trai. (...) Am discutat cu analişti şi oameni care înţeleg economia, iar concluzia a fost că abia am început să recuperăm ceea ce am pierdut în aceşti ani de criză, din 2008 până în 2012, când economia a început să îşi revină. De acum încolo începe să se simtă. De asemenea, va mai fi nevoie de vreo doi trei ani de creştere economică susţinută ca să putem să simţim în realitate", a declarat Elena Cristian, la Antena 3.

Totodată, aceasta a subliniat că, în pofida creşterii economice constante, românii nu vor atinge curând nivelul bunăstării din 2008. "S-au schimbat obiceiuri de consum, s-au schimbat multe reguli în economie. Acum oamenii sunt mai prudenţi şi fac economii", a adăugat aceasta.

Banca Mondială a revizuit în creştere, la 3%, estimările privind avansul economiei româneşti în acest an, de la 2,9% cât estima în ianuarie, se arată în raportul bianual "Global Economic Prospects". 

În 2016, România va avea o creştere economică de 3,2%, iar pentru 2017, creşterea economică a ţării noastre a fost revizuită în scădere, de la 3,9% la 3,5%.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close