Antena 3 CNN Actualitate Daily Income. Guvernul Ponta 3, validat şi blocat. Instabilitatea politică afectează investiţiile

Daily Income. Guvernul Ponta 3, validat şi blocat. Instabilitatea politică afectează investiţiile

Daily Income. Guvernul Ponta 3, validat şi blocat. Instabilitatea politică afectează investiţiile
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Mar 2014   •   10:15
În timp ce peste 8 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei sau cu privaţiuni majore, lupta de pe scena politică împiedică instaurarea unei atmosfere de stabilitate şi încredere. Iar în lipsa acesteia, întârzie şi reluarea investiţiilor - singura soluţie durabilă de a combate sărăcia.

Deşi a trecut de votul Parlamentului cu 346 de voturi si 191 impotrivă şi are o susţinere de peste 60 la sută, decretele de numire a miniştrilor Guvernului Ponta 3 nu au fost semnate de preşedintele Traian Băsescu. Acesta consideră că nu au fost îndeplinite procedurile constituţionale.

Zilele trecute, şeful statului anunţa că ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale dacă premierul nu-şi asumă răspunderea pe noul program de guvernare, însă a fost ajutat de parlamentarii PDL si PMP care au atacat la Curte legitimitatatea guvernului Ponta 3.

Dacă premierul Victor Ponta nu va accepta să îşi asume problema steagului secuiesc în adminsitraţia locală, venind cu acest nou document în faţa Parlamentului, Traian Băsescu a anunţa că va aştepta decizia CCR înainte de a chema noii miniştri să depună jurământul. Preşedintele şi premierul se vor întâlni şi în cursul zilei de azi pentru noi discuţii.

"A fost şi o zi nebună ieri dacă ne gândim că, pe lângă prezentarea Guvernului în Parlament, preşedintele Traian Băsescu a ieşit cu mesaje mai puţin încurajatoare pentru viitorul Guvern, atunci leul nu avea cum să nu reacţioneze. Când spui că nu va fi bine, că nu vom avea Guvern, că perioada următoare va fi de instabilitate, că lucrurile nu vor intra pe făgaşul normal, se pare că şi moneda naţională reacţionează şi slăbeşte", a declarat
Elena Cristian, redactor-şef Income Magazine, în cadrul emisiunii Daily Income.




 

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close