Antena 3 CNN Actualitate Daily Income: O nouă lege a familiei va fi dezbătută în Parlament

Daily Income: O nouă lege a familiei va fi dezbătută în Parlament

10 Sep 2014   •   14:40

O nouă lege privind protecţia familiei va intra în dezbatere în Parlament, în perioada următoare, a anunţat sociologul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, în ediţia de miercuri a emisiunii "Daily Income", de la Antena 3.

Prin această lege a familiei, aşa cum de altfel a fost numită, statul încurajeză în principal tinerii să îşi întemeieze o familie oferindu-le anumite programe de dezvoltare şi consiliere. În plus, ei ar putea beneficia şi de pachete de servicii.

Această lege va cuprinde şi vârstnicii sau familiile care provin din medii cu probleme sociale şi financiare. Ministerul Muncii a anunţat că prima formă a Legii Familiei va fi prezentată la sfârşitul acestei luni.

Scutaru a precizat că legea vizează inclusiv protecţia copilului încă de la naştere, şi va presupune, printre altele, introducerea unei alocaţii pentru nou născuţi, precum şi o grijă suplimentară acordată copiilor abandonaţi sau cu părinţi plecaţi în străinătate.

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close