Antena 3 Actualitate Duşa: Există un calendar de retragere din Afganistan, din octombrie rămân circa 200 de militari

Duşa: Există un calendar de retragere din Afganistan, din octombrie rămân circa 200 de militari

de M.T.    |    10 Ian 2014   •   11:55
Duşa: Există un calendar de retragere din Afganistan, din octombrie rămân circa 200 de militari
Sursa foto: Foto: Intact Images

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că a fost aprobat un calendar de retragere a trupelor româneşti din Afganistan, care prevede ca, din luna octombrie, să mai rămână în această ţară doar circa 200 de militari care să se ocupe de instruirea armatei afgane, informează Mediafax.

„Sigur, există un calendar, deja există o planificare, vom vedea cum vor evola lucrurile în Afganistan după alegerile prezidenţiale”, a spus Duşa, prezent la Cluj-Napoca, unde a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

„Pe graficul pe care îl avem, urmează ca la sfârşitul acestei luni să mai avem o rotaţie, va pleca Batalionul de la Craiova în Afganistan şi se vor întoarce colegii care sunt în misiune acolo. Planificarea pe care am aprobat-o şi în CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni în Afganistan, astfel ca din octombrie încolo să rămânem doar cu, probabil, vreo 200 de militari, la nivel de instructori ai armatei afgane”, a explicat ministrul Apărării.

×
Subiecte în articol: Mircea Dusa
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close