Antena 3 CNN Actualitate Educație Campania #Siguranţa online învaţă copiii cum să se protejeze de fraude şi ameninţări online

Campania #Siguranţa online învaţă copiii cum să se protejeze de fraude şi ameninţări online

Campania Siguranţa Online pune la dispoziţia copiilor, a părinţilor şi a profesorilor întâmplări din mediul online şi îi învată cum să se protejeze de ameninţări.

Campania #Siguranţa online învaţă copiii cum să se protejeze de fraude şi ameninţări online
Sursa foto: Freepik
de Ştefan Petrică    |    10 Noi 2022   •   20:58

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliţia Română, Asociaţia Română a Băncilor şi Microsoft Romoânia au lansat, cu prilejul Lunii Europene a Securităţii Cibernetice, o nouă componentă educaţională pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicată copiilor.

Alături de Ambasada Elveţiei în România, partenerii din campania Siguranţa online pun la dispoziţia copiilor, a părinţilor şi a profesorilor două broşuri cu benzi desenate, în limba română, care prezintă întâmplări inspirate din situaţii reale din mediul online şi îi învaţă cum să se protejeze de ameninţări.

Benzile desenate pot fi descărcate şi distribuite către cei interesaţi, dar pot fi totodată accesate şi citite online, direct de pe site. Cu această ocazie, SiguranţaOnline a lansat un test interactiv cu ajutorul căruia copiii îşi pot testa abilitatea de a reacţiona corect la ameninţările ce îi vizează şi pot dobândi informaţii necesare protecţiei pe internet. 

×
Subiecte în articol: copii frauda online
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close