Antena 3 CNN Actualitate Fratele viceprimarului din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian CEZ

Fratele viceprimarului din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian CEZ

Fratele viceprimarului din Cogealac, reţinut în cazul scandalului din parcul eolian CEZ
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Aug 2010   •   17:15

Fratele viceprimarului din Cogealac, Nicolae Dore, implicat în scandalul din parcul eolian CEZ din localitate, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Constanţa, la iniţiativa primarului din Cogealac, Cati Hristu, începând cu săptămâna 19-25 iulie Nicolae Dore şi alte persoane cercetate în acest caz au încercat, prin acţiuni violente şi în forţă, să îi determine pe angajaţii firmei CEZ România SRL şi pe partenerii acesteia să înceteze lucrările la instalarea unui parc eolian energetic în localitatea Cogealac, astfel încât o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanţa, agreată de Consiliul Local şi primar, să instaleze parcul eolian energetic.

La iniţiativa primarului, a viceprimarului şi a apropiaţilor sau rudelor acestora, în 26 iulie, în faţa Primăriei Cogealac a fost organizat un "aşa-zis miting de protest", fără autorizarea sau înştiinţarea Poliţiei, la care au participat peste o sută de persoane.

Nicolae Dore a fost unul dintre cei răniţi, el fiind internat în spital, cu plagă împuşcată abdominală. În cursul zilei de vineri, Dore a fost externat, fiind citat la procuror, iar după audiere, a fost reţinut.

El va fi prezentat instanţei Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

În acest caz, alte şase persoane, printre care şi primarul din Cogealac, Cati Hristu, sunt cercetate în stare de arest preventiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: persoana scandal
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close