Antena 3 CNN Actualitate "Garantat" Dan Diaconescu. Iţele unei afaceri şoc care implică oameni din Rusia şi Olanda

"Garantat" Dan Diaconescu. Iţele unei afaceri şoc care implică oameni din Rusia şi Olanda

"Garantat" Dan Diaconescu. Iţele unei afaceri şoc care implică oameni din Rusia şi Olanda
de O.P.    |    28 Sep 2012   •   12:28

Pe adresa Ministerului Economiei a sosit un mail de la firma Gliding Ltd Amsterdam prin care autoritatile romane erau instiintate ca Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro intr-un cont al HSBC Olanda, bani cu care poate cumpara 54,8% din actiunile Oltchim.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

"Va informam prin prezenta ca domnul Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro intr-un cont al HSBC Olanda", se arata in mailul primit de Ministerul Economiei. Olanda este recunoscuta ca fiind o tara cu o politica fiscala convenabila si multe companii se inregistreaza aici.

In CC mailului era trecuta firma DIP SovGroup LLC din Moscova. Reprezentantul acestei companii se pare ca este un controversat om de afaceri ucrainean, Aleksandr Dokiychuk.

Numele sau si al firmei apar intr-o carte, "Thieves World", al autoarei americane Claire Sterling, unul dintre cei mai cunoscuti autori despre crima organizata transnationala. Aceasta mentioneaza DIP SOVGroup si Dokiychuk intr-un caz celebru din Rusia anilor '90 cand in urma unor fraude s-a devalorizat rubla.




×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close