Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Viorel Hrebenciuc. Tribunalul București i-a respins contestația: Va fi judecat pentru mărturie mincinoasă

Lovitură pentru Viorel Hrebenciuc. Tribunalul București i-a respins contestația: Va fi judecat pentru mărturie mincinoasă

Lovitură pentru Viorel Hrebenciuc. Tribunalul București i-a respins contestația: Va fi judecat pentru mărturie mincinoasă
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2016   •   15:36

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi a decis că judecarea dosarului în care este acuzat de mărturie mincinoasă poate începe la Judecătoria Sectorului 1, aceasta urmând să stabilească primul termen în proces, informează news.ro.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au stabilit că este nefondată contestaţia formulată de Viorel Hrebenciuc după ce Judecătoria Sectorului 1 a dispus începerea procesului fostului deputat PSD.

Dosarul în care Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de mărturie mincinoasă, pentru că ar fi dat declaraţii nesincere în dosarul "Mită la PSD", în care au fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu, a ajuns în iunie la Judecătoria Sectorului 1, care a analizat cauza mai întâi în camera preliminară.

În luna septembrie, Viorel Hrebenciu a susţinut că instanţa nu a fost legal sesizată şi a contestat mai multe probe din rechizitoriu. Judecătoria Sectorului 1 a respins cererile fostului deputat PSD şi a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul. “Constată competenţa instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Hrebenciuc Viorel”, se arată în încheierea judecătorului de camera preliminară de la Judecătoria Sectorului 1.

Fostul demnitar a contestat decizia la Tribunalul Bucureşti, care a constatat că nu sunt probleme de legalitate a administrării probelor şi a sesizării instanţei, dispunând începerea judecării pe fond a cauzei, la Judecătoria Sectorului 1. În aceste condiţii, procedura de camera preliminară a încetat, urmând ca instanţa să stabilească primul termen de judecată.

×
Subiecte în articol: Viorel Hrebenciuc Tribunalul Bucuresti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close