Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Bica, fostul şef al ANAF Șerban Pop şi omul de afaceri Horia Simu, trimişi în judecată

Alina Bica, fostul şef al ANAF Șerban Pop şi omul de afaceri Horia Simu, trimişi în judecată

Alina Bica, fostul şef al ANAF Șerban Pop şi omul de afaceri Horia Simu, trimişi în judecată
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Sep 2015   •   15:24

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, vineri, de DNA pentru de luare de mită şi complicitate la dare de mită.

 
Ei ar fi luat mita pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2014, inculpatul Pop Șerban a primit de la inculpatul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (cash și sub forma a două contracte de consultanță judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.
La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela în calitate de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunțător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Șerban.
Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranșe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Șerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menționat mai sus.
În schimbul banilor primiți, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în dosarul în care se desfășurau acte de urmărire penală față de inculpatul Simu Horia, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Pop Șerban și Bica Alina Mihaela.
sursa: pna.ro
 

 

×
Subiecte în articol: Alina Bica Horia Simu luare de mita
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close