Antena 3 CNN Actualitate Justiție Colegii Melisei, fata ucisă în Grădina Botanică din Craiova, protest în faţa Tribunalului Dolj în prima zi a procesului

Colegii Melisei, fata ucisă în Grădina Botanică din Craiova, protest în faţa Tribunalului Dolj în prima zi a procesului

Mobilizare de amploare la Tribunalul Dolj, acolo unde începe procesul ucigaşului din Grădina Botanică. Colegii Melisei, faţa ucisă după atacul cu un cuţit, au venit în faţa tribunalului şi cer pedeapsa maximă pentru criminal.

de Loredana Chimoiu    |    01 Feb 2024   •   10:56

Astăzi a început procesul în cazul crimei de la Grădina Botanică din Craiova comisă pe 27 iunie 2023, atunci când Melis, o fată în vârstă de 14 ani, şi Emi, un tânăr în vârstă de 20 de ani au fost atacaţi cu cuţitul de un tânăr care purta o mască Squid Game şi avea pus la cale un plan de a ucide pe cineva la întâmplare.

Criminalul, elev la Liceul Militar din Craiova, a fost adus la Tribunalul Dolj, iar prietenii şi colegii fetei de 14 ani, care nu a supravieţuit atacului, au organizat un protest în faţa instituţiei şi au cerut pedeapsa maximă.

"Ai ucis trupul meu tânăr şi firav, dar nu şi sufletul meu curat. Melis, te iubim!" sau "Melis, un înger căzut la pământ fără speranţă de scăpare a fost tragic înfrânt de mâna unei fiare" au fost câteva dintre mesajele transmise de tineri în faţa Tribunalului Dolj.

Aceştia au cerut pedeapsa maximă pentru criminalul în vârstă de 17 ani. Tot astăzi, a fost pentru prima dată când părinţii Melisei au fost faţă în faţă cu criminalul. Totuşi, judecătorii nu au făcut nicio audieri şi au decis ca termenul să fie amânat.

Crimă în Grădina Botanică din Craiova: "A luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă"

Procurorii au explicat în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe criminal ce s-a întâmplat exact în data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în Grădina Botanică din Craiova.

"..inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L. M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor", se arată în rechizitoriu.

Imediat după crima îngrozitoare, mai multe voci au susținut că adolescentul ucigaș ar fi fost iubitul minorei, însă anchetatorii au infirmat această ipoteză. 

"Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun", au menționat procurorii în rechizitoriu.

Criminalul s-a plimbat prin Craiova în căutare de vicime

"S-a mai reținut că în data de 27.06.2023 inculpatul minor FMA a purtat, fără drept, asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun (microbuz), în timpul deplasarii de la domiciliul său din com. Calopăr până în mun. Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică", se arată în rechizitoriu.

Dosarul este judecat la Tribunalul Dolj, iar criminalul riscă chiar şi închisoarea pe viaţă.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close