Antena 3 Actualitate Justiție Dezvăluiri-șoc din dosarul Gala Bute. Câți bani ar fi ajuns la strategul lui Băsescu

Dezvăluiri-șoc din dosarul Gala Bute. Câți bani ar fi ajuns la strategul lui Băsescu

25 Iun 2016   •   11:42
 Dezvăluiri-șoc din dosarul Gala Bute. Câți bani ar fi ajuns la strategul lui Băsescu

Fostul asistent al lui Tudor Breazu, Radu Munteanu, a povestit vineri, audiat ca martor în dosarul "Gala Bute", cum i-a dus o pungă cu 50.000 de euro lui Felix Tătaru, la rugămintea lui Breazu.

"Tudor Breazu mă roagă să merg la Lungu Ștefan. Am mers la el, mi-a dat 50.000 de euro într-o pungă de plastic, împachetată pătrat. Am mers la biroul lui Felix Tătaru și i-am dat banii. Nu știu pentru ce era acea sumă", a declarat Tudor Alexandru Breazu în fața judecătorilor instanței supreme.

El a spus că, în perioada în care se afla în Marea Britanie, a aflat de la Ana-Maria Topoliceanu, în urma unor discuții pe internet, că aceasta vrea să facă un denunț la DNA. Ea ar mai fi spus că ar fi bine ca și Tudor Breazu să știe de "gravitatea situației", că încearcă să-i sugereze și lui să facă același lucru, "pentru binele lui".

"Ulterior mi-a spus că a luat legătura cu Tudor Breazu și l-a sfătuit să spună ceea ce știe, în cazul în care va fi întrebat de ceva. Din câte mi-a spus ea, Breazu ar fi înțeles semnalul. (...) În perioada respectivă, Tudor Breazu o reprezenta pe Elena Udrea la sediul partidului. Nu avea o anumită funcție, era un fel de lider informal", a arătat Radu Munteanu.

El a explicat că Tudor Breazu avea bani de la trezoreria partidului și că și-au petrecut vacanțe în străinătate, plătite de Breazu în acest mod.

În martie 2015, consultantul politic Felix Tătaru a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citat ca martor în dosarul "Gala Bute".

Numele său apare în declarațiile date procurorilor de către un martor, potrivit cărora, în vara anului 2011, Tudor Breazu i-ar fi cerut acestuia să meargă la Ștefan Lungu să ia bani pe care urma să îi ducă lui Felix Tătaru.

Atunci, la intrarea în DNA, Tătaru a fost întrebat dacă știe ceva despre "Gala Bute". ''Nu, nu am avut nicio treabă cu dosarul. (...) Nu pot să spun că suntem amici (cu Elena Udrea — n.r.). Da, ne-am întâlnit pentru că era la PDL și am lucrat pentru PDL'', a fost răspunsul acestuia.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gala BUte Tudor Breazu Elena Udrea
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close